Στο Σουφλί η νέα σύσκεψη για αναβίωση της σηροτροφίας

Στο Σουφλί η νέα σύσκεψη για αναβίωση της σηροτροφίας

Νέα σύσκεψη, αυτή την φορά στο Σουφλί, για την ανάπτυξη της σηροτροφίας στον Έβρο και ειδικότερα στην περιοχή Σουφλίου θα γίνει το επόμενο διάστημα μετά από αυτή πουόπως σας ενημέρωσε το evros-news.gr  έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την περασμένη Πέμπτη.

Εκεί αποφασίστηκε η σύσταση ομάδων εργασίας, που θα αναλάβουν να επεξεργαστούν επιμέρους θέματα, όπως των σπόρων μεταξιού, των δασώσεων με μορεώνες και της λειτουργίας του αναπηνιστηρίου Σουφλίου, ενώ θα προχωρήσει σε συνεργασία με τοπικούς φορείς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο δήμαρχος Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός, που συμμετείχε στη σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, θα ακολουθήσει σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων στο Σουφλί, για την ολοκλήρωση ενός προτεινόμενου σχεδίου που θα περιλαμβάνει τις προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που διαπιστώνονται αλλά και τα κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν για να επιστρέψει η σηροτροφία στην περιοχή.

Ήδη, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, κατατέθηκαν προτάσεις για την επιδότηση των μορεώνων και των μονάδων σηροτροφίας, που κρίνονται αναγκαίες για την επίτευξη του στόχου.

Πηγή: ΕΡΤΟρεστιάδα

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*