Θρακιώτικοι χοροί και τραγούδια στο κέντρο των Βρυξελλών (video+φωτό)

Θρακιώτικοι χοροί και τραγούδια στο κέντρο των Βρυξελλών (video+φωτό)

Πλημμύρισε Θράκη το κέντρο των Βρυξελλών το απόγευμνα της Κυριακής 7 Μαίου, αφού ο πολύ δραστήριος Σύλλογος Θρακιωτών Βρυξελλών οργάνωσε εκδήλωση με θρακιώτικους χορούς και τραγούδια από το χορευτικό του συγκρότημα, που το αποτελούν κυρίως νέα παιδιά.

Οι ρυμοί της Θράκης μας αντήχησαν και οι παρεβρισκόμενοι αλλά και όσοι περνούσαν από το σημείο, παρακολουθούσαν τόσο τους χορούς όσο και τις εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές. Στις Βρυξέλλες, το κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  μένουν χιλιάδες Εβρίτες και Θρακιώτες, αρκετοί από τους οποίους είναι πολύ πετυχημένοι επιχειηματίες.

Ο  Σύλλογος Θρακιωτών Βρυξελλών έχει στη διοίκηση του πολλά δραστήρια άτομα. Την αποτελούν οι: Μπαμπατζίκης Κωνσταντίνος (Πρόεδρος), Θεμελάκης Στέφανος (Αντιπρόεδρος), Μπαρμπαγεωργόπουλος Βίκυ (Γραμματέας), Νάτου Μαρία (Ταμίας), Βασιλειάδη Ευμορφία (Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων), Χατζημίδου Δήμητρα (Υπεύθυνος Πολιτισμός και Ιστορία), Σταμάτογλου Χρυσούλα (υπεύθυνη παράδοσης και λαογραφίας).
Τα μέλη της επιτροπής είναι: Μπαντέλης Χριστίνα (Επιτροπή Βοήθειας), Καμπουρίδου, Λίτσα (υπεύθυνη επικοινωνία), Ευθυμίουου Δέσποινα (Υπεύθυνος Διοίκησης), Κλωνάρης Ηλίας (Υπεύθυνος Διοίκησης)
Roelands Ann (Επιτροπή Βοήθειας), Σιδερά Αναστασία (Aide au comité)