Δεν κόβεται η σύνταξη όλων των «παλαιών» ενεργών συνταξιούχων, ανεξαρτήτως Ταμείου

Δεν κόβεται η σύνταξη όλων των «παλαιών» ενεργών συνταξιούχων, ανεξαρτήτως Ταμείου

Για όλους τους συνταξιούχους που συνεχίζουν να καλλιεργούν και οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν με το προηγούμενο ασφαλιστικό καθεστώς, δηλαδή μέχρι τις 13 Μαϊου 2016 θα ισχύσει η εξαίρεση από την περικοπή της σύνταξης στο 60% .

Αυτό επανέλαβε στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Όλοι όσοι κάνουν δηλώσεις για δικαιώματα θα έχουν όσον αφορά τους αγρότες μέχρι το 2024 πλήρη τη συνταξιοδοτική παροχή χωρίς περικοπές και χωρίς να καταβάλουν εισφορές, όπως επίσης, το ίδιο θα ισχύει και για όσους είχαν καταστεί συνταξιούχοι από άλλα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι 12 Μαΐου 2016. Συνεπώς, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και δεν νομίζω ότι υπάρχει χώρος για συγχύσεις και για παρανοήσεις», ήταν τα λόγια του κου Πετρόπουλου.

Ο ίδιος άφησε επίσης εμμέσως ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ανώτατου ορίου των 4.000 ευρώ για όσους αγρότες επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν αλλά έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΓΑ (πλέον προς τον ΕΦΚΑ). Όπως ανέφερε, αυτό ενδέχεται να γίνει μέσω του νόμου 4469/2017 ο οποίος δημοσιεύθυκε στις 3 Μαϊου και σχετικής υπουργικής απόφασης που θα ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως είπε, η απόφαση αυτή «θα ρυθμίζει συγκεκριμένα και με κριτήρια και προϋποθέσεις πολύ πιο ορισμένες για το θέμα των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών. Και εκεί θα δούμε τις δυνατότητες που θα αξιοποιήσουμε από αυτή τη διάταξη για την καταβολή των οφειλομένων εισφορών».

Πηγή: ypaithros.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*