Η γιορτή της Αγίας Γλυκερίας στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης

Η γιορτή της Αγίας Γλυκερίας στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης

Το Σάββατο 13 Μαίου είναι η εορτή Αγίας Γλυκερίας και η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης ανακοίωσε το πρόγραμμα τόσο του εορτασμού του Ιερού Ναού στα Λουτρά, όσο και αυτό για τον εορτασμό των “Ελευθερίων” το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη.
Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: “Το Σάββατο 13 Μαΐου, εορτή της τοπικής μας Αγίας μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός  Ναός στα Λουτρά Τραϊανουπόλεως. Την Παρασκευή 12 Μαΐου το απόγευμα και ώρα 6.30’ θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικὸς Εσπερινὸς και το Σάββατο 13 Μαῒου θα τελεσθεί η Αρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία απὸ 7.00’-10.00’.
«Ελευθέρια» Αλεξανδρουπόλεως
Την Κυριακή 14 Μαΐου η Αλεξανδρούπολη εορτάζει την 97η Επέτειο των «Ελευθερίων» της και της ενσωματώσεώς της στον εθνικό κορμό της Πατρίδος μας και όλοι μας αναπέμπουμε τις δεήσεις και τις ευχαριστίες μας στην Παναγία την Ελευθερώτρια.
Για τα «Ελευθέρια» έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν στις εκκλησιαστικές τελετές οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος.
Το Σάββατο 13 Μαΐου το απόγευμα στις 7.00’ μ.μ. θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και αμέσως μετά στις 8.45’ μ.μ. η Λιτάνευση της εικόνος της Παναγίας της Ελευθερωτρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεώς μας.
Την Κυριακή 14 Μαΐου το πρωί από 7.00’-10.30’ θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά η επίσημη Δοξολογία των «Ελευθερίων».

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*