Πέτροβιτς: Καταστροφές σε 30.000 στρέμματα. Δεσμεύθηκε ο ΕΛΓΑ γι’ αποζημιώσεις

Πέτροβιτς: Καταστροφές σε 30.000 στρέμματα. Δεσμεύθηκε ο ΕΛΓΑ γι’ αποζημιώσεις

Συνεργεία του ΕΛΓΑ βρέθηκαν χθες στις περιοχές του Βορείου Έβρου που επλήγησαν από το καταστροφικό χαλάζι, το οποίο όπως έγραψε το evros-news.gr έπεσε τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης προκαλώντυας τεράσιιες ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς βρέθηκε και αυτός στην πληγείσες περιοχές και σχημάτισε άποψη “ιδίοις όμμασι” για την… μανία των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή του Ερυθροποτάμου αλλά και της Ορεστιάδας. Είχε συσκέψεις με τα συνεργεία του ΕΛΓΑ και αποτιμώντας την κατάσταση επεσήμανε:  “Ζητήσαμε από τον ΕΛΓΑ την εντατικοποίηση της διαδικασίας των εκτιμήσεων για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε αγροτικές εκτάσεις στις περιοχές Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας.

Οι καταστροφές σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, εκτείνονται συνολικά σε περίπου 30.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Οι υπαλλήλοι του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκαν για την ταχύτερη ολοκλήρωση της διαδικασίας,προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις”