“Πρώτη φορά με κάλεσαν να μιλήσω για τα προβλήματα των Πομάκων”

“Πρώτη φορά με κάλεσαν να μιλήσω για τα προβλήματα των Πομάκων”

” Είναι η πρώτη φορά που με καλεί ελληνικός σύλλογος για να μιλήσω για τα προβλήματα των Πομάκων της Θράκης”, δήλωσε συγκινημένος ο Ιμάμ Αχμέτ, Διευθυντής της πομακικής εφημερίδας “ΖΑΓΑΛΙΣΑ” και Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, απευθυνόμενος στο Δ.Σ της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε χθες 10 Μαίου στο Πολεμικό Μουσείο για την 97η επέτειο από την απελευθέρωση της Θράκης.
Παρουσία εκπροσώπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Νίκου Βούτση, όλων των βουλευτών του νομού ΄Εβρου, εκπροσώπων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου, ο κ. Αχμέτ κατήγγειλε τα όσα αναγκάζεται να υποστεί η πομακική μειονότητα της Θράκης, από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, όπως είπε.
Μίλησε για ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, που έχει ενορχηστρωθεί από την Τουρκία, χρησιμοποιώντας το Τουρκικό Προξενείο και ” ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ”, ενώ στοχοποιεί ως Γκιουλενικούς τους Πομάκους που αντιστέκονται, και τους επιβάλλει οικονομικά και διοικητικά μέτρα!!!!!
Αυτά ειπώθηκαν μπροστά στους βουλευτές, πρώην Υπουργούς κ.α και ζήτησε βοήθεια από την ελληνική πολιτεία και ΜΜΕ να προβάλλουν τα προβλήματά τους με σκοπό την μελλοντική διευθέτησή τους…
Για την ιστορία η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελεί το 33% του συνολικού πληθυσμού της, από το οποίο μόνο το 47% είναι Τουρκογενείς, το 33% Πομάκοι και το 20% Αθίγγανοι, ενώ οι Πομάκοι αποτελούν τη μοναδική μειονότητα στον κόσμο, που διδάσκεται υποχρεωτικά δύο γλώσσες στο σχολείο, ελληνικά και τουρκικά χωρίς καμιά από τις δύο να είναι η μητρική τους. Και για τα ελληνικά είναι κατανοητό, για τα τουρκικά όμως?

( Στη φωτογραφία με τον κ. Ιμάμ Αχμέτ και μέλη του Δ.Σ της Πανθρακικής Ομοσπονδίας μετά το πέρας της εκδήλωσης….)