Αλεξανδρούπολη: “Ο Ιππότης με το ρόδο” απ’ ευθείας από την Όπερα της Νέας Υόρκης”

Σε ένα σαββατοκύριακο με καταιγισμό πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων  στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσοο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ, η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης έχει τη δική της πρόταση που δεν είναι άλλη από  μια ακόμα βραδιά όπερας σε απευθείας μετάδοση από τη Μητροπολιτική  Όπερα της Νέας Υόρκης!

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση-κάλεσμα στον κόσμο: “Αυτή είναι η εβδόμη και τελευταία για τη σαιζόν  2016-17 μετάδοση. Μετά την φαντασμαγορική όπερα «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΙΕΓΚΙΝ»  του Τchaikovsky, με την συγκλονιστική Anna Netrebko που καθήλωσε για  άλλη μια φορά το κοινό με την μαγική ερμηνεία της, η ΜΕΤ παρουσιάζει  το Σάββατο 12 Μαΐου το ρομαντικό αριστούργημα του Strauss «Ο ΙΠΠΟΤΗΣ  ΜΕ ΤΟ ΡΟΔΟ».
Η πρώτη νέα παραγωγή της Met από το 1969 του ρομαντικού  αριστουργήματος του Strauss διευθύνεται από τον κορυφαίο μαέστρο James  Levine και σκηνοθετείται από τον Robert Carsen, του οποίου η πιο  πρόσφατη σκηνοθεσία στη Met ήταν το επιτυχημένο ανέβασμα του Φάλσταφ  το 2013. Η Renée Fleming ερμηνεύει για τελευταία φορά στην καριέρα της  το ρόλο της Μαρσαλίν, έναν από τους ρόλους που την χαρακτήρισαν μέχρι  σήμερα. Απέναντι της είναι η επίσης εκπληκτική Elīna Garanča στις  πρώτες της παραστάσεις στην Αμερική στον ιδιαίτερο ρόλο του Οκτάβιαν,  του παρορμητικού νεαρού εραστή της που χαρακτηρίζει και τον τίτλο του  έργου. Η εκπληκτική διανομή περιλαμβάνει ακόμα τον Günther Groissböck  ως Βαρόνο Οξ, την Erin Morley ως Σοφί, τον Marcus Brück στο ντεμπούτο  του στη Met ως Φανινάλ και τον εξαίσιο Matthew Polenzani ως Ιταλό  Τραγουδιστή. Ο Ιππότης του Ρόδου είναι μια συμπαραγωγή με το Royal  Opera House, Covent Garden, και το Teatro Regio di Torino.
Ο Ιππότης με το Ρόδο αναφέρεται στον έρωτα με μια κωμική διάθεση και  παράλληλα με μια πλοκή που θέλει να προκαλέσει το κοινό. Η 32χρονη  Μαρσαλίν έχοντας περάσει μια θυελλώδη νύχτα με τον 17χρονο Οκτάβιαν,  υποδέχεται στο σπίτι της τον επαρχιώτη εξάδελφο της Βαρόνο Οξ. Ο  Βαρώνος Οξ ακολουθώντας τα έθιμα της εποχής θέλει να στείλει με έναν  νεαρό ευγενή το ασημένιο ρόδο στη μνηστή του Σοφί, ως δείγμα  αφοσίωσης. Ο νεαρός Οκτάβιαν δέχεται να κάνει την αποστολή για χάρη  του Βαρώνου Οξ και συναντά την Σοφί. Μόλις όμως οι δύο νέοι  συναντιούνται ερωτεύονται κεραυνοβόλα και η Σοφί αποφασίζει να μην  παντρευτεί τον Οξ.
Η μετάδοση γίνεται με την υποστήριξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ ταυτόχρονα στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε άλλες 15 πόλεις της Ελλάδας και της  Κύπρου.

Η προβολή θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης,  το Σάββατο 12 Μαΐου με ώρα έναρξης 19:30 (ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΝΑ  ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΤΙ Η ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ  ΤΗ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ).

Η παράσταση, που μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο,  συνοδεύεται από υπότιτλους στα Ελληνικά και Αγγλικά και η διάρκεια της  (μαζί με 2 ημίωρα διαλείμματα), αγγίζει τις 4 ώρες.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, άνεργους,  σπουδαστές και εργαζόμενους σε Ωδεία και για τα μέλη της ΚΛΑ, και 15  ευρώ για όλους τους άλλους και μπορείτε να τα προμηθευτείτε στο  Δημοτικό Θέατρο από τις 18:30 την ημέρα της παράστασης. Ειδικά για την  παράσταση αυτή όλοι οι νέοι έως 18 ετών, αν είναι σε ομάδες των 2 ή 3  ατόμων, μπορούν να εισέλθουν με ένα εισιτήριο των 10 ευρώ ανά 2 ή 3  άτομα.