Πύθιο: Παρατημένος καταστρέφεται ο πρώτος Σιδηροδρομικός Σταθμός εισόδου στην  Ευρωπαϊκή Ένωση

Πύθιο: Παρατημένος καταστρέφεται ο πρώτος Σιδηροδρομικός Σταθμός εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Είναι ο πρώτος Σιδηροδρομικός Σταθμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα τρένα που έρχονται από την Τουρκία και γενικότερα μεταφέρουν επιβάτες απ’ την Ανατολή. Είναι ένας εξαιρετικά όμορφος σταθμός, που όμως εγκαταλελειμμένος καταστρέφεται. Είναι ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Πυθίου.

Ο Συνοριακός Σιδηροδρομικος Σταθμος Πυθίου, είναι ο μοναδικός που υπάρχει στα σύνορα της Ελλάδας και αυτόματα της Ε.Ε με την Τουρκία, καθώς εδώ συναντώνται οι ελληνικές σιδηροδρομικές γραμμές με τις τουρκικές. Παρατημένος όμως όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες μας που σε… ταξιδεύουν σε άλλη εποχή, μοιραία διαλύεται όλο και περισσότερο.

Το γραφειο του Σταθμαρχη. ο πίνακας με τα δρομολόγια, η αίθουσα αναχωρήσεων, ακόμη και το ταχυδρομείο. Όλα έχουν αρχίσει να καταστρέφονται!!!!! Αν κοιτάζεις μάλιστα μέσα από τα τζάμια, εκεί σε… πιάνει η ψυχή σου γιατί βλέπεις την εγκατάλειψη σε όλο της το μεγαλείο. Τα απομεινάρια.

Αναρρωτιέσαι αυτόματα τελικά που πάμε ως χώρα; Μήοως είμαστε άξιοι της μοίρας μας; Κανεις δεν ενδιαφερεται να διασωθεί αυτός ο πανέμορφος σταθμός, τον οποίο αντικρίζουν όσοι έρχονται με τρένο από την Κωνσταντινούπολη; Δεν θα μπορούσε τουλαχιστον να γινόταν ένα Μουσείο; Οργή και θλίψη είναι τα συναισθήματα που σε κυριεύουν.  

Οι εικόνεδς αφιερωμμένες σε όσους πέρασαν από αυτό τον σταθμό. Που …ταξίδεψαν, απόλαυσαν την ομορφιά του τοποίου, έκλαψαν και γέλασαν.