Γεροντόπουλος: Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη,  που θα σέβεται όμως τους λαούς της

Γεροντόπουλος: Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, που θα σέβεται όμως τους λαούς της

 

Σε σεμινάριο που διοργάνωσε η Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στην Κομοτηνή, μίλησε ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Έβρου Άκης Γεροντόπουλος, με την ιδιότητα του και ως Ευρωβουλευτή πριν από αρκετά χρόνια.

Ο κ.Γεροντόπουλος επεσήμανε ιδιαίτερα ότι: «Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, η οποία θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες των λαών της», ενώ απαντώντας στο ερώτημα που έθεσαν οι διοργανωτές του σεμιναρίου, αν δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το πρόβλημα ή η λύση, σημείωσε: “Η απάντηση είναι πως τα σημερινά προβλήματα χρειάζονται μια Ομοσπονδιακή Ευρώπη. Μία Ευρώπη που θα περιλαμβάνει όλους τους λαούς, από τον Ατλαντικό Ωκεανό ως τα Ουράλια Όρη και η οποία θα σέβεται τις ιδιαιτερότητές τους . Μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα είναι πρωτίστως πολιτική, με Σύνταγμα, με κοινή Εξωτερική Πολιτική , ενιαία Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας και θα εξομαλύνει τις περιφερειακές ανισότητες με κοινή Δημοσιονομική Πολιτική».

Στο κλείσιμο της τοποθέτησης του ο Άκης Γεροντόπουλος κατέληξε λέγοντας: «Η θέση της Ελλάδος πρέπει να είναι στην Ευρωπαϊκή πρωτοπορία , στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να μάχεται για την επικράτηση της Δημοκρατίας , της Ελευθερίας , της Ισότητας , της Αλληλεγγύης και της εξασφάλισης του δικαιώματος για Μόρφωση και Εργασία της νέας γενιάς”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*