Γκακίδης: Μετανάστευση όπως το 1968 στον Έβρο

Γκακίδης: Μετανάστευση όπως το 1968 στον Έβρο

“Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που ο ίδιος είχα ζητήσει, πριν από ένα χρόνο τα ποσοστά της μεταναστευτικής ροής στον νομό, έδειχναν ότι «αγγίζουν τα αντίστοιχα που είχαν καταγραφεί το 1968». Αυτό τονίζει ο  υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Αθανάσιος Γκακίδης.

Η υψηλή μεταναστευτική ροή, ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού που αφορούν σε θέματα όπως εκπαίδευση, ασφάλιση κ.α. με την στελέχωση των αντίστοιχων ελληνικών υπηρεσιών, η δημιουργία νέων τμημάτων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου αλλά και η ενδυνάμωση των Σωμάτων Ασφαλείας στην περιοχή για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, αποτέλεσαν τμήμα της εισήγησης για τον Έβρο, του υπεύθυνου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Αθανάσιο Γκακίδη.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο κ. Γκακίδης, ανέφερε πως σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που ο ίδιος είχε ζητήσει, πριν από ένα χρόνο τα ποσοστά της μεταναστευτικής ροής στον νομό, έδειχναν ότι «αγγίζουν τα αντίστοιχα που είχαν καταγραφεί το 1968». Ο κ. Γκακίδης συμμετείχε στο πρόσφατο επιμορφωτικό πρόγραμμα που απευθυνόταν στους υπευθύνους στρατηγικού σχεδιασμού όλων των περιφερειών και σημείωσε πως ήδη ζητήματα που έχουν καταγραφεί και εισηγηθεί , έχουν ενσωματωθεί στον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον επισήμανε ότι μέχρι το τέλος Μαϊου, σχετικά επιμορφωτικά προγράμματα θα υλοποιηθούν και θα απευθύνονται αυτή τη φορά, σε στελέχη των Νομαρχιακών Διοικουσών και Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος, με απώτερο στόχο τον αρτιότερο συντονισμό που αποσκοπεί στον συνεχή και οργανωμένο στρατηγικό σχεδιασμό .

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*