Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Όλοι οι κάτοικοι στην παρέλαση αύριο

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Όλοι οι κάτοικοι στην παρέλαση αύριο

“Όλοι οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης να παραβρεθούν στην παρέλαση της Κυριακής. Να δείξουμε ότι σαν λαός, δε ξεχνούμε”. Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος στέλνει το δικό του μήνυμα στους πολίτες με αφορμή τις αυριανές εκδηλώσεις για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Θράκης.

Ο Σεβασμιότατος επεσήμανε: “Στις 14 Μαΐου, η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει την απελευθέρωσή της και την ενσωμάτωσή της στον Ελληνικό Κορμό. Μία πολύ σημαντική εορτή και επέτειος για τον τόπο μας, καθώς το αγαθό της Ελευθερίας διακυβεύεται ολοένα και περισσότερο στον Ευρωπαϊκό χώρο, και ένα ιστορικό γεγονός τόσο σημαντικό για τη Θράκη , αλλά και ένα εφαλτήριο προκειμένου ο τόπος μας, να παίξει ένα τόσο σημαντικό ρόλο όπως προδικάζεται από την θέση στην οποία βρίσκεται σε όλο τον χώρο των Βαλκανίων”, επεσήμανε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.
Στην παρέλαση της 14ης Μαΐου μετά από κάλεσμα του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, θα παραβρεθούν ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, και ο Κοζάνης, Παύλο.
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, κάλεσε όλους τους κατοίκους, να παραβρεθούν τόσο στην εκκλησία όσο και στην παρέλαση και να γιορτάσουν όλοι μαζί αυτήν την τόσο σημαντική για τον τόπο. επέτειο. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, η 14η Μαΐου δεν είναι αφορμή ή ευκαιρία για διακοπές ή αργία. Είμαστε όλοι μας υποχρεωμένοι να αποδείξουμε ότι γιορτάζουμε την ημέρα αυτή, δεν την έχουμε ξεχάσει, όπως ούτε και αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, για τη δική μας ελευθερία”.