Τρεις και… η Σπυράκη στη ΝΟΔΕ Έβρου

Τρεις και… η Σπυράκη στη ΝΟΔΕ Έβρου

Η εικόνα διάλυσης που υπάρχει στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Έβρου, επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά κατά την  πρόσφατη παρουσία στην Αλεξανδρούπολη της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, η οποία βρέθηκε στοι νομό  για να συμμετάσχει στην Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ.

Ήταν δεν ήταν περισσότερα από… 20 τα άτομα που παραβρέθηκαν στη διαδικασία, η οποία με βάση το καταστατικό του κόμματος θεωρείται πολύ σημαντική. Θα λέγαμε ότι ήταν όχι τρεις και ο κούκος αλλά τρεις και… η Σπυράκη. Κι όλα αυτά όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι απλά πρώτο σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά διατηρεί πολύ μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το συγκεκριμένο γεγονός, ήρθε να επιβεβαιώσει τα πολλά εσωτερικά προβλήματα που υπάρχουν στη ΝΟΔΕ Έβρου αλλά και γενικότερα στο νομό, όσον αφορά τις σχέσεις των στελεχών και των μελών μεταξύ τους. Κι όλα αυτά δεν ξεκίνησαν τώρα, ούτε με τις παραιτήσεις του υποψήφιου προέδρου κ.Μιχαλόπουλου πριν από την εκλογική διαδικασία. Άρχισαν κατά την γνώμη μου στη διαδικασία εκλογής του νέου Περιφερειάρχη.

Η ωμή παρέμβαση του περιβάλλοντος Κυριάκου Μητσοτάκη τότε, με στήριξη του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου από στενό συνεργάτη του προέδρου της Ν.Δ, ο οποίος άφησε τα γραφεία της Πειραιώς και βρέθηκε στην Θράκη, άνοιξε πληγές που δύσκολα κλείνουν. Φυσικά βρήκε και… προθύμους από πολλές πλευρές, με πρώτο το νομό Έβρου. Είναι άλλωστε δεδομένο πως δύο τουλάχιστον περιφερειακοί σύμβουλοι δεν ψήφισαν τότε τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς. Αν το έκαναν ίσως ο ‘Εβρος να είχε δικό του Περιφερειάρχη. Ποιοί ήταν φάνηκε στη συνέχεια, όταν και… ανταμείφθηκαν για την στάση τους.

Αυτό ξεχείσε το ποτήρι, για να ακολουθήσουν τα τραγελαφικά με την διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΟΔΕ και τις παραιτήσεις που προκάλεσε. Θα μου πείτε ποιόν απλό ψηφοφόρο του κόμματος ή έστω μέλος αγγίζουν όλα αυτά. Ίσως κανέναν, ίσως ελάχιστους. Όταν όμως είσαι κόμμα εξουσίας και ετοιμάζεσαι να κυβερνήσεις, δεν μπορεί να εμφανίζεις τέτοια “εικόνα” αποσύνθεσης σε τοπικό επίπεδο.