Στην Ελλάδα στις 6 το απόγευμα το λείψανο της Αγίας Ελένης, πρώτη φορά μετά από 17 αιώνες

Στην Ελλάδα στις 6 το απόγευμα το λείψανο της Αγίας Ελένης, πρώτη φορά μετά από 17 αιώνες

Στην Ελλάδα έρχεται στις 6 το απόγευμα, για πρώτη φορά εδώ και 1700 χρόνια, δηλαδή 17 αιώνες, το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ελένης. Η μεταφορά θα γίνει από την Βενετία στην Αθήνα και εν συνεχεία η υποδοχή από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης.

Την υποδοχή μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά σε live streaming από το evros-news.gr, που αν και βρίσκεται μόλις 18 μέρες στον “αέρα” του διαδικτύου, προσφέρει σε όλους εσάς που το “αγκαλιάσατε” και το στηρίξατε από την πρώτη μέρα, αυτή την κορυφαία στιγμή του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης.

Στις 18:30 στην Ιερά Οδό μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Ι. Λειψάνου από τον Ιερό Κλήρο και το λαό. Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει λιτανευτική πομπή η οποία θα έχει προορισμό τον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας.

Στη λιτανευτική πομπή θα συμμετέχουν ένοπλα αγήματα των ΕΔ, φιλαρμονικές μπάντες, νέες και νέοι με παραδοσιακές ενδυμασίες και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Το λείψανο θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου και θα μεταφερθεί στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας. Παράλληλα, θα ραφτεί καινούργιο φόρεμα για το σκήνωμα.

Το σκήνωμα θα βγει εκτός Βενετίας – όπου φυλάσσεται από το το 1211 μ.Χ. στην εκκλησία Sant’Elena- και θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα εδώ και 1700 χρόνια.