Τέσσερις νεκροί από εκτροχιασμό τρένου στη Θεσσαλονίκη (video+φωτο)

Τέσσερις νεκροί από εκτροχιασμό τρένου στη Θεσσαλονίκη (video+φωτο)

Τραγωδία έξω από την Θεσσαλονίκη λίγο πριν τις δέκα το βράδυ του Σαββάτου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, επιβατική αμαξοστοιχία Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε κοντά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αδένδρου και έπεσε πάνω σε οικία. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην αμαξοστοιχία επενέβαιναν 100 άνθρωποι. Επτά από τους επιβάτες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία τραυματίες. Με δελτίο Τύπου οι ΤΡΑΙΝΟΣΕ μιλά για 4 νεκρούς. Βαριά τραυματισμένος απεγκλωβίστηκε και ο οδηγός της αμαξοστοιχίας.

Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε στις 9.40 το βράδυ, στα 200 μέτρα από το ‘Αδενδρο, περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη.

Σε δέκα, ανέρχονται οι επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας που είναι ελαφρά τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία  “Αγιος Δημήτριος” και “Γ. Γεννηματάς”.

Στο σημείο βρίσκονται άλλα έξι οχήματα του ΕΚΑΒ και πλέον ανέρχονται σε 21 αυτά της Πυροσβεστικής, με 45 άντρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο σπεύδει και κλιμάκιο του ΟΣΕ.

Τι λέει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

“Σήμερα και ώρα 21:45 η αμαξοστοιχία I/C 58 με 70 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το σταθμό Άδενδρο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Τέσσερις νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος. Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης άμεσα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και δυο κρατικά νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή.

Άμεσα αναχώρησαν από την Αθήνα με εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών και το άνοιγμα της γραμμής η οποία έχει προσωρινά κλείσει.”