Ορεστιάδα: Υποστελέχωση στις ειδικές δομές διαπιστώνει ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΑΜΘ

Ορεστιάδα: Υποστελέχωση στις ειδικές δομές διαπιστώνει ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΑΜΘ

Επισκέψεις στο ειδικό δημοτικό σχολείο και στο Ειδικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτικό Εργαστήρι Ορεστιάδας (ΕΕΕΕΚ) , πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, καταγράφοντας την εικόνα που επικρατεί αλλά και τους προβληματισμούς των εργαζομένων.

Στόχος του Συλλόγου, ο οποίος επαναδραστηριοποιήθηκε πρόσφατα και έχει προγραμματίσει ανάλογες επισκέψεις σε ολόκληρη την ΑΜΘ, είναι να μεταφέρει τόσο στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης όσο και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, το στίγμα της πραγματικής εικόνας που έχει διαμορφωθεί στις υποστελεχωμένες ειδικές δομές με αποτέλεσμα την περιορισμένη, σε πολλές περιπτώσεις, άρτια παροχή θεραπευτικών υπηρεσιών.

«Διαπιστώνουμε υποστελέχωση» είπε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου, Λαμπριάνα Τσιακπίνη, λέγοντας πως δεν είναι αποτελεσματικό για μαθητές που χρειάζονται συστηματική θεραπεία, μία θεραπεύτρια να καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε δύο ή τρεις δομές, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα». Επιπλέον σημείωσε ότι μεταξύ συλλόγου και Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, υπάρχει θετικό πλαίσιο συνεργασίας.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη :Δήμητρα Παρασκευοπούλου