Τσιακίρης: Μειώσεις 200 ευρώ στον κάθε αστυνομικό. Μεγαλύτερες στους συνοριοφύλακες

Τσιακίρης: Μειώσεις 200 ευρώ στον κάθε αστυνομικό. Μεγαλύτερες στους συνοριοφύλακες

Λάβρος κατά του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε το βράδυ του Σαββάτου η Κυβέρνηση προς ψήφιση στην Βουλή μετά την συμφωνία με τους δανειστές, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Τσιακίρης, τονίζοντας ότι το νέο ειαίο μισθολόγιο θα φέρει μιεώσεις έως και 200 ευρώ σε κάθε χαμηλόβαθμο αστυνομικό και πολύ μεγαλύτερες στους συνοριοφύλακες.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FΜ και στον δημοσιογράφο Δ.Κολιό, ο κ.Τσιακίρης χρησιμοποίησε μάλιστα πολύ σκληρή γλώσσα, επισημαίνοντας ότι γίνεται προσπάθεια να γίνει… διαχωρισμός των αστυνομικών σε διάφορες κατηγορίες, γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους κόλπους της ΕΛΑΣ. “Μας χωρίζει σε τέσσερις κατηγορίες το νομοσχέδιο. Η πρώτη κατηγορία είναι οι αξιωματικοί που δεν θίγονται και αντίθετα αυξάνεται ο μισθός τους. Για να μην μιλάνε προφανώς. Έτσι η μείωση έρχεται στους χαμηλόβαθμους και θα είναι περίπου στα 200 ευρώ το μήνα, είπε ο Πρόεδρος των αστυνομικών της Αλεξανδρούπολης.

“Μας διαχωρίζουν. θα μας βάλουν να… σκοτωθούμε μεταξύ μας”

Επεσήμανε μάλιστα και έναν μεγάλο κίνδυνο: “Μας διαχωρίζει και μέσα στην αστυνομία. Εδώ και 10 χρόνια οι συνάδερφοι συνοριακοί φύλακες με το νόμο ομογενοποίησης που έγινε, πέρασαν εκπαίδευση και πλέον έχουμε ίδια καθήκοντα και ίδιες υποχρεώσεις. Δουλεύουμε κάθε μέρα μαζί όλοι και δεν υπάρχει η παραμικρή διαφορά. Τους αστυνομικούς λοιπόν αυτούς που προέρχονται από Ειδικοί φρουροί και Συνοριοφύλακες τους κατατάσσει σε άλλη κατηγορία, με αποτέλεσμα να παίρνουν ακόμα λιγότερα από τους χαμηλόβαθμους. Πως θα συναντήσω και θα δω αυτούς τους συναδέρφους στα μάτια εγώ και οι άλλοι συνάδερφοι; Γιατί τα κάνουν αυτά; Θέλουν να μας βάλουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας”;

Όσο για τις μειώσεις, σημείωσε: “Πρόκειται για νομοσχέδιο-έκτρωμα. Υπάρχουν μειώσεις της τάξης των 200 ευρώ σε κάθε συνάδεφο ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας. Μας δημιουργεί και άλλα προβλήματα αυτό το νομοσχέδιο. Ενώ είναι ενιαίο μισθολόγιο με τους στρατιωτικούς, μας διαχωρίζει με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ πιο μειωμένες αποδοχές. Ένας συνάδερφος που τελειώνει την σχολή αστυφυλάκων και είναι θεωρητικά ίσος με συνάδερφο του στρατιωτικό που τελειώνει ΣΜΥ, ο δικός μας θα φτάσει ως τον αντίστοιχο βαθμό του ανθυπολοχαγού, ενώ ο στρατιωτικός στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη. Οι βαθμοί είναι όμως άμεσα συνδεδεμένοι με τις αποδοχές και η διαφορά θα είναι τεράστια”, είπε ο κ.Τσιακίρης.

Για τη συνάντηση με τους τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ είπε: “Μας καθησυχάζουν με την περίφημη προσωπική διαφορά. Βρήκαμε και τους τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος μετά την παρέλαση και θέλαμε να τους ενημερώσουμε τί πάνε να ψηφίσουνε. Μας είπαν ότι δεν θα χάσουμε, γιατί θα καλυφθεί από την προσωπική διαφορά. Ακόμα και η προσωπική διαφορά όμως δεν είναι καθόλοπυ σίγουρη γιατί ανά  πάσα στιγμή θα την μειώσουν και θα την καταργήσουν”.

 

Αφήστε το σχόλιό σας