Στάμος: Η αντίδραση της κοινωνίας θα ανατρέψει την κατάσταση για το νοσοκομείο

Στάμος: Η αντίδραση της κοινωνίας θα ανατρέψει την κατάσταση για το νοσοκομείο

Οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των πολιτών του Διδυμοτείχου και του Βορείου Έβρου γενικότερα, είναι η μοναδική ελπίδα ανατροπής της κατάστασης που ισχύει στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το οποίο παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις δεν αυτονομείται και ούτε επιλύονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου κ. Στάθης Στάμος μιλώντας την Δευτέρα στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, έκανε απολογισμό της νέας συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο από φορείς, συλλόγους και όσους αγωνίζοντυαι για την αυτονόμηση του νοσοκομείου. Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα επικριτικός για την στάση τόσο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν στην συγκέντρωση, όσο και των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας. “Ένα πανηγυράκι όσον αφορά τις θέσεις των πολιτικών, είχαμε και πάλι δυστυχώς. Τίποτα επί της ουσίας, παρά μόνο ότι είναι μνημονιακή δέσμευση η παραμονή του συγκεκριμένου καθεστώτος και μάλιστα αυτό ακούστηκε από τα χείλη αυτών που θα σκίζαν τα μνημόνια. Μας είπαν λοπόν ξεκάθαρα  ότι αποτελεί μνημομνιακή υποχρέωση.

Είμαι πολύ οξύς γιατί έτσι πρέπει. Υπήρξε και η παρουσία της ΝΟΔΕ και ο πρόεδρος της μας είπε ότι θα συλλέξει στοιχεία για να τα δώσει στον τομεάρχη υγείας. Τρεις υπουργοί του κόμματος του το διαχειρίστηκαν. Ο Λυκουρέντζος που το συγχώνευσε, ο Άδωνης που το διαχειρίστηκε και Βορίδης που πήρε πίσω την τροπολογία για το νοσοκομείο. Που ήταν τότε ΝΟΔΕ να αντιδράσει. Μας προκαλούν όλοι με την στάση τους.

Το μόνο ελπιδοφόρο είναι η στάση των πολιτών, της κοινωνίας. Υπάρχει ελπίδα, αντίδραση και μαζικότητα. Η κοινωνία είναι ο μοχλός που θα ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Κανένας άλλος.

Υπήρξαν φωνές αντίδρασης και αγωνίας στη συγκέντρωση από τον κόσμο. Αυτό είναι που μας ικανοποιεί. Δεν προσδοκώ τίποτα από επισκέψεις και λόγια υπουργών. Μόνοι μας θα ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Όπως και στα άλλα ζητήματα της καθημερινότητας μας. Αν δεν αντιδράσουμε είμαστε χαμένοι από χέρι”.