Δώρο στους Θρακιώτες η ψηφιοποίηση των 88 τόμων των “ΘΡΑΚΙΚΩΝ”

Δώρο στους Θρακιώτες η ψηφιοποίηση των 88 τόμων των “ΘΡΑΚΙΚΩΝ”

Ενενήντα χρόνια (1927-2017) συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση του παλαιότερου πολιτιστικού σωματείου, που ίδρυσαν στην Αθήνα οι πρόσφυγες της Ανατολικής και Βόρειας Θράκης , τέσσερα χρόνια μετά τον ξεριζωμό τους από τις πανάρχαιες εστίες τους.

Κορυφαίες πνευματικές προσωπικότητες του Θρακικού χώρου, μεταξύ των οποίων οι Πολύδωρος Παπαχριστοδούλου, Φίλιππος Μανουηλίδης, Στίλπων Κυριακίδης, Χρήστος Τσούντας, Αριστοτέλης Κουρτίδης, Απόστολος Δοξιάδης, Α. Σταμούλης, Μιλτιάδης Σταμούλης, Ιωάννης Μαγκριώτης, ο πρώτος δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, στηρίζουν την δράση του. Το καθιστούν ως το σημαντικότερο πνευματικό και πολιτιστικό σωματείο της συλλογικής παράδοσης των Θρακών με ανεκτίμητη προσφορά και συμβολή στην ιστορική και πολιτιστική μας αυτογνωσία. Όλη η λαογραφική έρευνα που έγινε και γίνεται στηρίζεται στους 47 τόμους του περιοδικού «Θρακικά» ( οι τρεις πρώτοι είναι διπλοί) , και τους 39 τόμους του Αρχείου Θρακικού και Λαογραφικού Γλωσσικού Θησαυρού.

Με την ευκαιρία των 90 ετών, ομάδα πολιτών, κυρίως Αλεξανδρουπολιτών, άρχισε την ψηφιοποίηση όλων των τόμων, στόχος που επετεύχθει αρχές Μαίου. Επιδίωξη  εντός του 2017, να μπορέσουν να διατεθούν προς το κοινό μέσα από την ιστοσελίδα του Θρακικού Κέντρου – Ε.Θ.Μ.

Τα δύο αρχεία παραδόθηκαν στον Πρόεδρο του Θρακικού κέντρου – Εταιρεία Θρακικών Μελετών κ. Νικόλαο Μαργαζόγλου με την ευκαιρία των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ  Οι πρώτοι τόμοι είναι ήδη διαθέσιμοι στο

http://thrakikokentro.blogspot.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2551300852 κ. Αθ. Γιαλαμά

ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ:

ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΟΥΛΕΪΜΑΝΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΕΡΑΜΕΑ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΛΑΧΟΥΣΙΔΗ

ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΚΕΚΚΕΡΗ

ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΥΡΚΟΥΔΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΓΙΑΛΑΜΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΝΑΖΛΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΡΑΔΕΔΟ

ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ

ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΣΙΝΤΑΡΑΚΗ

ΚΑΙΤΗ ΚΑΛΤΣΟΥ

ΣΤΑΥΡΟ ΚΙΟΤΣΕΚΟΓΛΟΥ

ΝΙΚΟ ΜΑΛΚΟΠΟΥΛΟ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗ

ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΛΗΑΝΔΡΕΑ

ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ

ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΤΕΛΗ

ΠΕΤΡΟ ΑΛΕΠΑΚΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΟΥΠΗ

ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΝΤΑΚΟΖΟΥΔΗ

ΣΤΕΛΛΑ ΚΛΑΔΑΡΑ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*