Η Αλεξανδρούπολη 4ος σταθμός του προγράμματος “προΣfΕΕρουμε»

Η Αλεξανδρούπολη 4ος σταθμός του προγράμματος “προΣfΕΕρουμε»

Η Αλεξανδρούπολη είναι ο τέταρτος σταθμός του προγράμματος “προΣfΕΕρουμε», που σε μια δύσκολη εποχή όπως η σημερινή, έχει ξεκινήσει από τα τέλη του 2016 ένα μεγάλο οδοιπορικό σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας (Ρόδο, Φλώρινα, Ιωάννινα) με σκοπό να υποστηρίξει ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες και ιδιαίτερα παιδιά σχολικής ηλικίας.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε», ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος κ. Πασχάλης Αποστολίδης θα επισκεφθούν, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, την πόλη της Αλεξανδρούπολης, τέταρτο σταθμό του Προγράμματος, συνοδεία κλιμακίου του Ε.Ε.Σ. και του ΣΦΕΕ.

Σκοπός της επίσκεψης θα είναι η διάθεση φαρμακευτικού, υγειονομικού υλικού, ειδών πρώτης ανάγκης και εκπαιδευτικού υλικού σε μαθητές των Ειδικών Σχολείων (Δημοτικό & Γυμνάσιο) και σε σπουδαστές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Αλεξανδρούπολης. Τα είδη αποτελούν δωρεά του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και των εταιριών μελών του.

Παράλληλα, όπως και στις προηγούμενες πόλεις-σταθμούς του προγράμματος, κοινωνικός λειτουργός και νοσηλευτής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα υλοποιήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό και τους γονείς των μαθητών των ανωτέρω ιδρυμάτων, με στόχο οι συμμετέχοντες να ενισχύσουν το αίσθημα ευθύνης για την προαγωγή της υγείας, αλλά και να ενημερωθούν για τις Θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού, την αξία του Εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, θα παραχωρηθεί κοινή Συνέντευξη Τύπου των Προέδρων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, στις 13:00, στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης (Σουλίου 2, Αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ») για την πληρέστερη ενημέρωση των τοπικών αρχών και του κοινού.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Πηγή: statusradio.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*