Μιχ.Χαραλαμπίδης: Βοηθά η ιστορία για τη δημιουργία του άξονα Αλεξανδρούπολη-Μπουργκάς

Μιχ.Χαραλαμπίδης: Βοηθά η ιστορία για τη δημιουργία του άξονα Αλεξανδρούπολη-Μπουργκάς

Ο συμπατριώτης μας συγγραφέας Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μίλησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος την Τετάρτη 10 Μαίου στο Πολεμικό Αθηνών, με αφορμή τη συμπλήρωση 97 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό.

Εκεί εξέφρασε με τον δικό του, μοναδφικό τρόπο, τις σκέψεις και προτάσεις του για την Θράκη. Αναφέρθηκε στην ανικανότητα των κυβερνήσεων των δεκαετιών ΄80 και ΄90 να αξιοποιήσουν τα « δώρα» που τους έφερε η Ιστορία και αφορούσαν στον άξονα Μπουργκάς-Αλεξ/πολη (οδικό ,σιδηροδρομικό δίκτυο και μεταφορά πετρελαίου), στην αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξ/πολης και τη σύνδεσή του με το Μπουργκάς , καθώς επίσης και στην ίδρυση της νέας πόλης Ρωμανία στη Μαρώνεια, την οποία όπως είπε « σταμάτησε το 1997 ένας μικρός πολιτικός που τον έλεγαν τάχα εκσυγχρονιστή».

Ο κ. Χαραλαμπίδης τόνισε ότι τα δώρα αυτά επανέρχονται σήμερα, -βοηθά η Ιστορία σ΄αυτό είπε-, η δημιουργία του οδικού και σιδηροδρομικού άξονα Μπουργκάς – Αλεξ/πολη, η αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξ/πολης σε παγκόσμιο διαμετακομιστικό κόμβο τροφίμων, καθώς επίσης και η δημιουργία της πολυκεντρικής πόλης-πρότυπο, της Ρωμανίας στα παράλια της Μαρώνειας, έπειτα από την επαναφορά της πρότασης από τον Πρωθυπουργό της χώρας σε επίσκεψή του στην Αλεξ/πολη.

Πρότεινε δε στο Δ.Σ της ΠΑ.Ο.Ν.Ε να οργανώσει συζήτηση τον Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων της Βουλής, του Περιφερειάρχη Αν.Μακεδονίας και Θράκης και των Δημάρχων για την υλοποίηση της πρότασης αυτής. Την ομιλία του έκλεισε ο κ. Χαραλαμπίδης ζητώντας, όπως είπε, από την Τουρκία « να ζητήσει συγγνώμη από τους χριστιανικούς ορθόδοξους λαούς για την πολιτική γενοκτονίας που εφήρμοσε».