ΜΝΗΜΟΝΙΑ: Τζάκρη η πρωταθλήτρια. Ποιοί είναι πρώτοι σε επίπεδο Έβρου

ΜΝΗΜΟΝΙΑ: Τζάκρη η πρωταθλήτρια. Ποιοί είναι πρώτοι σε επίπεδο Έβρου

Ένα ακόμα εξοντωτικό για τον λαό Μνημόνιο, το 4ο, θα ψηφιστεί απόψε στην Βουλή. Αυτή την φορά από την κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, οι οποίοι πριν τον Ιανουάριο του 2015 θα… έσκιζαν τα Μνημόνια (ΣΥΡΙΖΑ) ή δεν θα τα υπέγραφαν ούτε νεκροί (Καμμένος-ΑΝΕΛ), αλλά μια χαρά και απόψε θα σηκώσουν το χέρι και θα πουν… ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Εκείνη όμως που θα αναδειχθεί απόψε πρωταθλήτρια, είναι η Θεοδώρα Τζάκρη. Η βουλευτής από την Πέλλα, θα ψηφίσει το 4ο Μνημνόνιο της και θα γίνει έτσι η πρωταθλήτρια στο συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα ο ‘Αδωνης Γεωργιάδης, ο φανατικότερος των Μνημονιακών, μου λένε πως… έχει πέσει σε κατάθλιψη, γιατί θα… του κλέψει την δόξα η Τζάκρη και θα τον προσπεράσει στην ψήφιση Μνημονίων.

Το 2ο για Γκαρά, Καίσα, Ρίζο

Σε επίπεδο νομού Έβρου τώρα, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Νατάσσα Γκαρά, ο Γιώργος Καίσας και ο Δημήτρης Ρίζος, θα ψηφίσουν το 2ο τους Μνημόνιο και θα “ισοφαρίσουν” έτσι την επίδοση των 3 πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που επίσης ψήφισαν από 2 Μνημόνια. Κι αυτοί είναι ο Γιώργος Ντόλιος, η Όλγα Ρενταρή και η Ελένη Τσιαούση, που ψήφισαν το πρώτο και το δεύτερο. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα ψήφιζαν και το 3ο το καλοκαίρι του 2015 αν ήταν βουλευτές.

 

Ακολουθεί με ψήφιση ενός Μνημονίου, του 3ου ο νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Δημοσχάκης. Όσο για τους άλλους πρώην βουλευτές του κόμματος, τυπικά τόσο ο Άκης Γεροντόπουλος όσο και ο Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, δεν ψήφισαν Μνημόνια.

Ο μεν Γεροντόπουλος δεν ήταν βουλευτής τον Φεβρουάριο του 2012, όταν και  ψηφίστηκε το 2ο Μνημόνιο από τη Ν.Δ, ενώ ο Δερμεντζόπουλος αρνήθηκε να ψηφίσει και διαγράφηκε από τον Αντώνη Σαμαρά.

Για να είμαστε όμως δίκαιοι, επειδή και απόψε αυτό που θα ψηφιστεί ΤΥΠΙΚΑ δεν είναι Μνημόνιο, τόσο ο Γεροντόπουλος όσο και ο Δερμεντζόπουλος το Νοέμβριο του 2013 είχαν ψηφίσει στη Βουλή κάτι παρεμφερές με την αποψινή συμφωνία, που επέβαλλε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Απόψε λοιπόν Γκαρά, Καίσας και Ρίζος “ισοφαρίζουν” τους Ντόλιο, Ρενταρή και Τσιαούση, αν και με βάση το προηγούμενο σκεπτικό που αναφέραμε για τους Γεροντόπουλο και Δερμεντζόπουλο, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΠΙΟΣ που ψήφισε και το Νοέμβριο του 2013, αναδεικνύεται… πρωταθλητής του Έβρου.

Υ.Γ: Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε χθες στους δημοσιογράφους ότι θα… φορέσει γραβάτα, γιατί μπορεί να ψηφίσει απόψε το 2ο του Μνημόνιο ξεσκίζοντας ακόμα περισσότερο τον ήδη εξουθενωμένο λαό, αλλά θα πάρει κάτι για το χρέος. Θα φορέσει δηλαδή την γραβάτα, την ώρα που στον λαό του…, περνάει θηλιά στο λαιμό με επιβαρύνσεις άνω των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*