Με τις ψήφους Γκαρά, Καίσα, Ρίζου, ψηφίστηκε το 4ο Μνημόνιο

Με τις ψήφους Γκαρά, Καίσα, Ρίζου, ψηφίστηκε το 4ο Μνημόνιο

Με τις ψήφους των τριών κυβερνητικών βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, της Νατάσσας Γκαρά, του Γιώργου Καίσα και του Δημήτρη Ρίζου, ψηφίστηκε πριν από λίγη ώρα στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την συμφωνία με τους δανειστές, που φέρνει πολύ σκληρά μέτρα. Με περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς, λόγω της σημαντικής μείωσης του αφορολόγητου.

Πρόκειται ουσιαστικά για το 4ο Μνημόνιο, το 2ο που ψηφίζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι τρεις βουλευτές του Έβρου, που τα προηγούμενα χρόνια κατηγορούσαν με σκληρές εκφράσεις τους αντιπάλους τους όταν ψήφιζαν σε παρόμοιες περιπτώσεις ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Η αντιπολίτευση ψήφισε μόνο τη μείωση του ΦΠΑ στα

αγροτικά εφόδια και κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών

Το πολυνομοσχέδιο λοιπόν είναι πλέον νόμος του κράτους με 153  ψήφους από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Ολα τα κόμματα της ανιπολίτευσης ψήφισαν κατά, εκτός από τη ρύθμιση για την κατάργηση του αφορολόγητου στη βουλευτική αποζημίωση και την μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Τα αντίμετρα της κυβέρνησης ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ενώ πολλά άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αφορούν διαρθρωτικές αλλαγές, ψήφισε και ο επίσης ανεξάρτητος Χάρης Θεοχάρης.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου ψήφισε «παρών» στο άρθρο 56, που αφορά ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η Χρυσή Αυγή επέλεξε να είναι απούσα από την ψηφοφορία, μετά τον αποκλεισμό της από τη συζήτηση.