Περισσότεροι από 6.000 μπλε κάδοι στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Περισσότεροι από 6.000 μπλε κάδοι στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων επισημαίνει με δηλώσεις του ο κ.Φώτης Τσάγιας, μηχανικός περιβάλλοντος στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μ.Θράκης.

«Οι καλές πρακτικές ανακύκλωσης είναι υπόθεση όλων, ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που η ανακύκλωση δεν τους είναι ακόμη τρόπο ζωής.» δηλώνει και επισημαίνει ότι πρέπει να ενισχύσουμε το «ρεύμα του μπλε κάδου» δηλαδή την ανακύκλωση των συσκευασιών. « Ό,τι παίρνουμε από το Super Market είναι μέσα σε συσκευασία, αυτήν, όταν πάρουμε το περιεχόμενό της, ο σωστός τρόπος της διαχείρισης του απόβλητου είναι να το ρίξουμε στον μπλε κάδο, όχι στον κανονικό.»

Χαρτόκουτα, πλαστικές συσκευασίες, καπάκια , πλαστικά μπουκάλια. Όλα αυτά πρέπει να πηγαίνουν στους μπλέ κάδους. Συνολικά είναι περισσότεροι από 6000, αυτοί οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Το σημαντικό, όμως, που εξακολουθεί να είναι ζητούμενο είναι να τους αξιοποιούμε σωστά. «Οι πολίτες πραγματικά προσπαθούν. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και είναι σημαντικό όλοι οι φορείς, οι Δήμοι, ο Φορέας  Διαχείρισης και οι απλοί πολίτες να προσπαθούν και να συμβάλλουν σ΄ αυτό.» δηλώνει και προσθέτει ότι οι καλύτεροι κοινωνοί είναι τα παιδιά, καθώς μπορούν και περνούν το σωστό μήνυμα σε όλα τα μέλη της οικογένειας.

«Προστατεύουμε το περιβάλλον μας κάνοντας ανακύκλωση. Το περιβάλλον μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Μέσα από αυτό ζούμε, μέσα σ’ αυτό ζούμε. Είναι πολύ σημαντικό για την υγεία, για τον τόπο, για μας τους ίδιους όλους.» καταλήγει υποσχόμενος ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί σωστής ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών θα συνεχιστεί.

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής

Συντάκτης: Μαρία Νικολάου

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση