Ύποπτες “επιθέσεις” της Τουρκίας στην Μουφτεία Διδυμοτείχου μέσω “Birlik”

Ύποπτες “επιθέσεις” της Τουρκίας στην Μουφτεία Διδυμοτείχου μέσω “Birlik”

Περίεργες και ύποπτες “επιθέσεις” της Τουρκίας και μάλιστα απ’ ευθείας και όχι μέσω των γνωστών κύκλων επιρροής της στην Θράκη, εξελίσσονται τον τελευταίο καιρό εναντίον της Μουφτείας Διδυμοτείχου και του νέου τοποτηρητή Οσμάν Χαμζά.

Με “όχημα” την γνωστή εφημερίδα “Μπιρλίκ”, η οποία είναι γνωστό ότι υπερασπίζεται ΠΑΝΤΑ  τα συμφέροντα της Τουρκίας, επιχειρείται να δημιουργηθεί ένταση και εντυπώσεις εναντίον όχι μόνο του κ.Χαμζά που διαδέχθηκε τον επί τριάντα χρόνια μουφτή Διδυμοτείχου Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου, αλλά και της Ελλάδας.

Η εφημερίδα “Birlik” λοιπόν, ισχυρίζεται σε ρεπορτάζ της ότι δεν παραχωρείται όχημα κηδειών στις οικογένειες αυτών που στέλνουν τα παιδιά τους στα μαθήματα Κορανίου και πρέπει να μεταφέρουν τους νεκρούς τους με δικό τους όχημα κι έξοδα. Αυτό βέβαια κάνουν και οι Χριστιανοί, αλλά η τουρκική εφημερίδα επιχειρώντας να προκαλέσει ένταση, κατηγορεί τόσο το ελληνικό κράτος και τον πρόσφατα τοποθετηθέντα τοποτηρητή της μουφτείας.

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι μουσουλμάνοι που βίωσαν αυτό το περιστατικό μετέβησαν στην αστυνομία Διδυμοτείχου για να υποβάλλουν καταγγελία και στέλνει… ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ υπογραμμίζοντας ότι:  “Από τώρα και μετά τα μάτια όλων θα είναι στο αν θα ασκηθούν διώξεις ή όχι στα άτομα που σχετίζονται με αυτές τις αυθαίρετες πρακτικές”.

Οι πληροφορίες του evros-news.gr αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό που αναφέρει η τουρκική εφημερίδα είναι ανύπαρκτο. Εντάσσεται όμως στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εντυπώσεων και έντασης, αφού όλοι γνωρίζουν πως το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και συγκεκριμένα ακραία στοιχεία της Θράκης, σε συνεργασία με ελάχιστους μουσουλμάνους του Διδυμοτείχου, προσπαθούν να απλώσουν τα “πλοκάμια” της ανθελληνικής τους προπαγάνδας και στο Διδυμότειχο. Έκαναν μάλιστα μια απόπειρα να εκμεταλλευτούν ακόμα και την πρόσφατη πυρκαγιά στο τέμενος Βαγιαζήτ της πόλης, αλλά… τους κόπηκε ο βήχας μαχαίρι.

Πηγή: tourkikanea.gr