Survivor: Λάβροι οι Πόντιοι από το χωριό του Ντέμη Νικολαίδη κατά Σάκη Τανιμανίδη (video)

Survivor: Λάβροι οι Πόντιοι από το χωριό του Ντέμη Νικολαίδη κατά Σάκη Τανιμανίδη (video)

Λάβρος κατά του παρουσιαστή του Survivor Σάκη Τανιμανίδη, ο οποίος αν και Πόντιος και γιος ενός θεσμικού παράγοντα του Ποντιακού Ελληνισμού, παρουσιάζει σήμερα, ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους, το Survivor όπου κοντράρονται Τούρκοι και Έλληνες για δεύτερη ημέρα.

Ο Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Πεύκων Αλεξανδρούπολης «ΟΙ ΡΙΖΕΣ», ο Μιχάλης Νικολαΐδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS Radio 94.2 και τον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, αναφέρθηκε στο γεγονός της τηλεοπτικής αυτής συγκυρίας, να παρουσιάζει δηλαδή το SURVIVOR με ελληνοτουρκικό διαγωνισμό ο εγγονός και γιος σημαντικών προσωπικοτήτων και εκπροσώπων του ποντιακού ελληνισμού. Τα Πεύκα για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ένα μικρό χωριό έξω από την Αλεξανδρούπολη που κατοικείται από Πόντιους πρόσφυγες και από εκεί κατάγεται και ο διεθνής ποδοσφαιριστής μας Ντέμης Νικολαίδης.

“Είναι θλιβερό γιατί το παρουσιάζει ένας Πόντιος, που είναι γιος του επίτιμου προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και μάλιστα την ημέρα της γενοκτονίας από τους Τούρκους. Το θεωρώ πολύ ενοχλητικό και θλιβερό ένα παιχνίδι όπου αγωνίζονται Τούρκοι εναντίον Ελλήνων να το παρουσιάζει ο συγκεκριμένος παρουσιαστής.

Η σημερινή είναι ημέρα μνήμης. Ανάβουμε ένα κερί στη μνήμη προγόνων μας στον Πόντο, που σφαγιάστηκαν από Κεμαλικά στρατεύματα, από τους Τσέτες με καθοδηγητές τους Γερμανούς για να μην ξεχνιόμαστε. Όλοι οι Πόντιοι της Αλεξανδρούπολης να μεττέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τους προγόνους μας και την γεγοκτονία μας”, συμπλήρωσε ο κ.Νικολαίδης.

Πατέρας Τανιμανίδη: “Είναι λάθος που παίζουν σήμερα την εκπομπή!
Ο Σάκης δεν το ήξερε αλλά δεν είναι εκτός κριτικής”

Με την απόφαση του ΣΚΑΪ να προβάλει τα επεισόδια του Survivor Ελλάδα Τουρκία την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων διαφωνεί πάντως και ο πατέρας του, Στέφανος Τανιμανίδης, επίτιμος προέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και νυν γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού (ΠΑΣΠΕ)

Ο Στέφανος Τανιμανίδης μίλησε στην εκπομπή “La Biri Biri” της Χριστίνας Λαμπίρη και ο λόγος του ήταν χειμαρρώδης! «Με τον Σάκη έχω αραιή επικοινωνία. Ο Σάκης δεν γνώριζε ότι τα επεισόδια θα παίξουν τώρα, τα γύρισε πριν από 5 μέρες. Θα έπαιζαν την επόμενη εβδομάδα. Διαφωνώ με το κανάλι που παρουσίασε 19 Μαΐου αυτή την εκπομπή, ας το έκανε την άλλη εβδομάδα. Ο Σάκης δεν έχει καμία σχέση με το θέμα και δεν το γνωρίζει», ανέφερε.

«Οι φιλίες των λαών δεν συγκροτούνται πάνω στον καρσιλαμά, το ιμάμ μπαϊλντί, το ποδόσφαιρο και το Survivor. Συγκροτούνται μόνο με την αναγνώριση από πλευράς των θυτών, τα όσα έκαναν εις βάρος των θυμάτων τους. Εφόσον η Τουρκία παραδεχτεί τα όσα έχει κάνει εις βάρος μας, σταματήσει να κάνει τις ίδιες γενοκτονίες στο εσωτερικό της, τότε μόνο μπορεί να συγκροτηθεί ελληνοτουρκική φιλία. Το Survivor είναι ένα απλό παιχνίδι και δεν έχουν ευθύνη οι συμμετέχοντες όταν δεν γνωρίζουν τι γίνεται», τόνισε.

«Ο Σάκης είναι δημόσιο πρόσωπο και πρέπει να δέχεται την κριτική. Δεν είναι εκτός κριτικής κανένας Θανάσης», ξεκαθάρισε ο Στέφανος Τανιμανίδης. «Θεωρώ ότι είναι λάθος που σήμερα παραγωγός και κανάλι παίζουν την εκπομπή. Τον Σάκη τον ενημέρωσα εγώ χθες ότι θα παίξει η εκπομπή. Δεν το γνώριζε γιατί ήταν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας