ΓΙΑΧΑΝΑΣ: Παράγει εβρίτικα προϊόντα με θεραπευτικές ιδιότητες

ΓΙΑΧΑΝΑΣ: Παράγει εβρίτικα προϊόντα με θεραπευτικές ιδιότητες

Μια νέα, δυναμική εταιρεία ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Ορεστιάδα, να παράγει προϊόντα με παραδοσιακό τρόπο. Το όνομα της “ΓΙΑΧΑΝΑΣ”. Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι έτσι ονομάζονταν το  παραδοσιακό σησαμελεαιοτριβείο που έβγαζε αγνά προϊόντα τόσο από σουσάμι όσο και από άλλους σπόρους.

Με τον ίδιο τρόπο, η εταιρεία παράγει και σήμερα παραδοσιακά και άλλα προιόντα, με τη σύγχρονη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης (ή εξαγωγής ή πίεσης). Μια μέθοδος, η οποία είναι πολύ δημοφιλής τα τελευταια χρόνια στις χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης,  παρόλο που η Ελλαδα εξαιτίας του κλίματος και των παραγόμενων ποιοτικών της σπόρων, τηρεί περισσότερες προδιαγραφές στην παραγωγή ελαίων.

Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, ο σύγχρονος Γιαχανάς,  παράγει προιόντα 100% φυτικά, χωρίς καμία λιπαντική η φαρμακευτική παρεμβολή. Από θρακιώτικους σπόρους, μεγαλωμένους στα αγνά χώματα του Βόρειου έβρου, αναβιώνοντας την παράδοση μιας περασμένης εποχής και προσφέροντας στον καταναλωτή αγνά προιόντα εξαιρετικής ποιότητας, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύει και τους τοπικούς παραγωγούς αγοράζοντας τις σοδειές τους.

Η εταιρεία ΓΙΑΧΑΝΑΣ προσφέρει προιόντα σε μια ποικιλία μορφών και γεύσεων, τα οποία είναι πλούσια σε αντιξειοδωτικά και βιταμίνες, διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους, έχοντας ως πρώτη της προτεραιότητα το ευ ζήν και τη βελτίωση της υγείας και της ζωής του ατόμου. Προϊόντα δηλαδή που έχουν θεραπευτικές ή προληπτικές ιδιότητγες για μια σειρά ασθενειών.

Κι αυτό είναι το σημαντικότερο, άσχετα αν ακόμα δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό όχι μόνο στην περιοχή και το νομό, αλλά και πανελλήνια. Κάθε μπουκάλι προϊόντων “Γιαχνάς” δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι είναι ένας μικρός θησαυρός γεύσης και υγείας!

Που μπορεί κάποιος να βρει τα προϊόντα Γιαχανάς;
Η εταιρεία ΓΙΑΧΑΝΑΣ διαθέτει πιστοποιημένα προϊόντα και παράγει έλαια, πάστες, αλεύρια και ζωοτροφές. Το εργοστάσιθοι της βρίσκεται στο 1o χλμ Πύργου- Ορεστιάδος και εκεί μπορεί να βρει κάποιος τα προϊόντα της. Ο καταναλωτής μπορεί όμως να τα προμηθευτεί και από επιλεγμένα σημεία πώλησης  ή εναλλακτικά από   το  e-shop:  www.angelasecret.gr   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους στα τηλέφωνα 2552025288 και κινητό 6955546059 ή στη σελίδα της στ Facebook: ΕΔΩ  ‘’ Πιεστήριο Ελαιούχων Σπόρων Ψυχρής Έκθλιψης «Γιαχανάς»’’.

Μερικές μόνο από τις θεραπευτικές ιδιότητες των προϊόντων τους

Οι άνθρωποι της “ΓΙΑΧΑΝΑΣ” φρόντισαν εξ αρχής να έχουν στα χέρια τους τα απαραίτητα πιστοποιητικά, που να αποδεικνύουν και να επιβεβαιώνουν τις θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες των προϊόντων τους. Κι αυτά είναι στην διάθεση του κάθε πελάτη ή καταστημάτων σε Ελλάδα κιαι εξωτερικό που επιθυμούν συνεργασία.

ΚΟΛΟΚΥΘΕΛΑΙΟ: Το εξαιρετικό, αγνό παρθένο κολοκυθέλαιο για παράδειγμα που παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής πίεσης, έτσι ώστε το λάδι να διατηρεί τα πλούσια θρεπτικά συστατικά και τις μοναδικές ιδιότητές του, βοηθά στην εξάλειψη των εντερικών παρασίτων, συμβάλει στη διατήρηση της χοληστερόλης σε επιθυμητά επίπεδα, τονώνει τη λειτουργία των νεφρών και παρουσιάζει ευεργετικά αποτελέσματα στους άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα του προστάτη.

Επιπλέον, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε βιταμίνη Ε, θεωρείται ενισχυτικό της γονιμότητας, και βελτιώνει τη λειτουργία στύσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά τις γυναίκες στην αντιμετώπιση της ακράτειας, αλλά και ότι προστατεύει τον αμφιβληστοειδή και επιβραδύνει την εξέλιξη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, μια από τις κύριες αιτίες απώλειας της όρασης. Το κολοκυθελαιο είναι ιδανικό για σαλάτες, σάλτσες και μαγειρευτά φαγητά.

ΚΑΡΥΔΕΛΑΙΟ: Πολλές ιατρικές μελέτες έχουν διεξαχθεί, ερευνώντας το λάδι από καρύδια, ανακάλυψαν ότι το καρυδέλαιο αποτελεί μια πλούσια πηγή από αντιοξειδωτικά, ειδικά ellagic οξύ. Αυτό το αντιοξειδωτικό έχει βρεθεί ότι καταπολεμά την ανάπτυξη ορισμένων μορφών καρκίνου. Επιπλέον, το ellagic οξύ εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Καρυδέλαιο είναι επίσης πλούσιο σε μαγγάνιο, καθώς και η μελατονίνη, μια ορμόνη που βοηθά στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματος.

Οι μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι το λάδι από καρύδια βοηθά στη μείωση των επιπέδων της ενδοθηλίνης, που είναι μια χημική ουσία που προκαλεί κακή λειτουργία των αρτηριών. Η κατανάλωση καρυδέλαιου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και στη μείωση των πιθανότητων εκδήλωσης καρδιακής νόσου. Εκτός από αυτά τα οφέλη, η υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 έλαια παρέχει προστασία στην καρδιά, καθώς και κατά του καρκίνου.

Η γνωστή σεφ Ελένη Ψυχούλη στο περίπτερο της ΓΙΑΧΑΝΑΣ στην έκθεση της Θεσσαλονίκης

Όλο και μεγαλύτερη παρουσία σε εκθέσεις

Η εβρίτικη εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία και παίρνει μέρος σε πολλές εκθέσεις που αφορούν τα προϊόντα της, προκειμένου να τα γνωρίσουν περισσότεροι αγοραστές λιανικής αλλά κυρίως χονδρικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βρέθηκε λοιπόν με περίπτερο στην κορυφαία έκθεση τροφίμων και ποτών του κόσμου, την SIAL στο Παρίσι, όπου ο απολογισμός ήταν αρκετά θετικός. Στο ξεκίνημα του μαίου πήρε μέρος στην κορυφαία έκθεση λαδιών που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη και το περίπτερο της επισκέφθηκαν και αρκετοί άνθρωποι του χώρου της ζαχαροπλαστικής, με πρώτο τον κορυφαίο Στέλιο Παρλιάρο και την γνωστή σεφ Ελένη Ψυχούλη.

Ο κορυφαίος της ζαχαροπλαστικής Στέλιος Παρλιάρος στο περίπτερο της ΓΙΑΧΑΝΑΣ στην πρόσφατη έκθεση της Θεσσαλονίκης