Ο συντοπίτης μας ηθοποιός Ιωσήφ Πολυζωίδης μιλάει για τον Έβρο

Ο συντοπίτης μας ηθοποιός Ιωσήφ Πολυζωίδης μιλάει για τον Έβρο

Ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς, με σημαντική καριέρα σε θέατρο, τηλεόραση κι κινηματογράφο, ο Ιωσήφ Πολυζωίδης, είναι συντοποίτης μας αφοπύ κατάγεται από τον Έβρο, αν και γεννήθηκε στην Στουτγάρδη όπου οι γονείς του ήταν μετανάστες, το 1969.

Ο ίδιος στις συνεντεύξεις που δίνει, αναφέρεται στον τόπο καταγωγής του, τον Έβρο και τονίζει: « Έχω πολλούς φίλους, συγγενείς στον Έβρο. Γεννήθηκα στην Γερμανία και τα καλοκαίρια ανέβαινα περισσότερο στην Αλεξανδρούπολη. Ο πατέρας μου είναι από το Διδυμότειχο και η μητέρα μου από την Αλεξανδρούπολη. Έφυγαν μετανάστες στη Γερμανία και μετά επιστρέψαμε στην Αλεξανδρούπολη. Αργότερα ήρθαν στην Αθήνα, αλλά ξαναγύρισαν στην Αλεξανδρούπολη”.

Ο  Ιωσήφ έχει χάσει την μητέρα του και ο πατέρας μου ζει στο Λουτράκι. Η οικογένεια της μητέρας του όμως είναι όλοι στην Αλεξανδρούπολη και ζουν στην περιοχή της Καλλιθέας.


– Πότε επισκέπτεσαι την Αλεξανδρούπολη;
«Μέχρι τα δεκαπέντε μου πήγαινα κάθε καλοκαίρι Μετά άρχισα να μην πηγαίνω και από τότε το κάνω πολύ αραιά»
Τι εικόνες έχεις στο μυαλό σου από τον τόπο καταγωγής σου;
«Έχω πολλές εικόνες. Καταρχήν θα σου πω για τα κόκκινα βράχια, που δεν είναι και η καλύτερη παραλία, αλλά θυμάμαι ότι βουτάγαμε και βγάζαμε τα μύδια και τα ψήναμε στην παραλία. Θυμάμαι ότι όλες οι παραλίες είχαν άμμο. Την παραλία, τους θερινούς σινεμάδες που βλέπαμε Λουί ντε Φινές τότε. Τώρα πια ένας έχει μείνει μόνο. Ο θερινός κινηματογράφος για μένα είναι από τις πιο καλές διασκεδάσεις που μπορεί να έχει ο άνθρωπος.»

Οι συνεργασίες με άλλους Εβρίτες ηθοποιούς

Έχεις συνεργαστεί με τρεις ηθοποιούς που είναι και αυτοί από τον Έβρο. Τη Μαρία Κεχαγιόγλου στο θεατρικό έργο “Το ημερολόγιο της Άμμου”, τον Πασχάλη Τσαρούχα και την Φωτεινή Τσακίρη στις τηλεοπτικές σειρές “Αληθινοί έρωτες” και “Λίτσα.com” αντίστοιχα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;
« Έχω συνεργαστεί και με το Χρήστο Στέργιογλου στο “Έργο για το μωρό” στο θέατρο Εμπρός. Ο Χρήστος είναι από το Διδυμότειχο και είναι εξαιρετικός ηθοποιός. Η Κεχαγιόγλου είναι και αυτή μια εξαιρετική ηθοποιός, όπως και η φίλη μου η Φωτεινή Τσακίρη. . Ο Έβρος έχει βγάλει πολύ εξαιρετικούς ηθοποιούς. Και τον Ρένο Χαραλαμπίδη, την Καραμπέτη.. ».

Αφήστε το σχόλιό σας