Κόλλια-Τσαρουχά: “Από δω και πέρα ξεκινάμε να παράγουμε πραγματικό έργο”

Κόλλια-Τσαρουχά: “Από δω και πέρα ξεκινάμε να παράγουμε πραγματικό έργο”

Την πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση από δω και πέρα ξεκινά να παράγει πραγματικό έργο, που θα είναι καθαρό χωρίς τις πιέσεις της συζήτησης για την αξιολόγηση και για όλα αυτά που θέλησαν και ως ένα βαθμό πέτυχαν να επιβάλλουν για ακόμη μία φορά οι δανειστές» εξέφρασε η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, από την Ορεστιάδα στο ξεκίνημα της επίσκςεψης που πραγματοποιεί στο νομό Έβρου.

Αρχικά συναντήθηκε το πρωί με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη στο γραφείο του και εξέτασαν τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής αλλά και τα χρόνια προβλήματα που διαπιστώνονται. Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα ζητήματα της μεταφοράς των απορριμμάτων, ο κάθετος άξονας και η ανάγκη να απαλλαγεί η τοπική αυτοδιοίκηση από «βαρίδια» που διαχρονικά επιβραδύνουν την αποτελεσματική λειτουργία της.

«Το στοίχημα της κυβέρνησης και όλων όσοι ασχολούνται με τα κοινά είναι να “τρέξουν” πιο γρήγορα τα πράγματα, για να διορθώσουμε εκείνα που έρχονται από το παρελθόν και πολλά από τα οποία, όντως, έπρεπε να έχουν λυθεί. Γραφειοκρατία και άλλες μεγάλες δυσκαμψίες στη λειτουργία του κράτους, έβγαλαν και βγάζουν ακόμα προβλήματα…”, παραδέχτηκε η κα. Κόλλια-Τσαρουχά σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, σημειώνοντας ότι η κατεύθυνση που έχει δοθεί είναι «να γίνουν τα πράγματα ταχύτερα και καλύτερα». Σχολιάζοντας την επιλογή της να εντάξει στο πρόγραμμα της επίσκεψής της στην περιοχή τη green cola και το εργοστάσιο ζάχαρης, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, τόνισε ότι «είναι αυτονόητο πως θα πρέπει αφενός να στηριχτεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, αφετέρου η πρωτογενής παραγωγή, που αποτελεί ελπίδα για την ανάπτυξη της χώρας». Η ίδια υπογράμμισε ότι «η προσπάθεια βελτίωσης του κλίματος για τους παραγωγούς είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε και η μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια».

 Αμέσως μετά είχε σύσκεψη με φορείς και τους προέδρους του Επιμελητηρίου Έβρου και Εργατικού Κέντρου. Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν υπόψη της υπουργού, ήταν η πολύχρονη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των τμημάτων του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού, η ανάγκη στήριξης της τοπικής οικονομίας , η μείωση της ανεργίας, η λήψη μέτρων που δίνουν κίνητρα στις υφιστάμενες επιχειρήσεις να συνεχίσουν τη λειτουργία τους όπως και να στοχεύουν στην προσέλκυση νέων, να δοθεί έμφαση στη μεταποίηση προϊόντων στην περιοχή, να ολοκληρωθεί το δίκτυο ηλεκτροκίνησης για τη μεταφορά εμπορευμάτων κ.α..

Η ίδια δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται πως η βόρεια πλευρά του Έβρου αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα σε σχέση με άλλες περιοχές της Θράκης, ή ακόμη και του ίδιου του νομού. «Λυπάμαι που η Αθήνα είναι τόσο μακριά από την άποψη αντιμετώπισης αυτών των περιοχών. Θεωρώ ότι οι Εβρίτες είναι νοικοκύρηδες, άξιοι άνθρωποι, άρα με πολύ λίγα πράγματα που η πολιτεία τους έχει παράσχει , έχουν κάνει θαύματα» σημείωσε η υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «η πολιτεία θα πρέπει να τους ακούσει και εντός των πλαισίων των δυνατοτήτων της και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τώρα που έληξε το ζήτημα της αξιολόγηση, να κάνει τα απαραίτητα ώστε να διορθώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος». Επιπλέον, δεσμεύτηκε να ασκήσει πίεση προς τα αρμόδια υπουργεία για το σκοπό αυτό και υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση «εδώ και δύο χρόνια, παλεύει για μία διαπραγμάτευση και αξιολόγηση και από δω και πέρα θα δώσει το στίγμα της και θα δοκιμαστεί και θα κριθεί από τον Ελληνικό λαό» .

Η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης συνέχισε με επισκέψεις στο εργοστάσιο της Green Cola στη Λεπτή Ορεσιάδας και στο εργοστάσιο ζάχαρης, ενώ θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, όπου θα συναντηθεί με τον αστυνομικό διευθυντή.

Τις απογευματινές ώρες θα βρίσκεται στο Διδυμότειχο, όπου από τις 6 μ.μ. θα έχει σειρά επαφών με τον δήμαρχο της πόλης, τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου (18:30), τον Μουφτή (19:00) και τον διοικητή της 16ης Μεραρχίας (20:00).
Την Τρίτη η κα. Κόλλια-Τσαρουχά θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη. Στις 11 το πρωί θα συμμετάσχει σε συνάντηση φορέων που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της περιφερειακής ενότητας Έβρου. Θα προηγηθούν οι διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης (10:00) και τον διοικητή της 12ης Μεραρχίας (10:30).

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου