Α.Ε.Δ: Το “χωράφι” δεν θα είναι έτοιμο για Γ’ εθνική

Α.Ε.Δ: Το “χωράφι” δεν θα είναι έτοιμο για Γ’ εθνική

Το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ Έβρου τελείωσε, η Α.Ε.Διδυμοτείχου το κατέκησε πανάξια και ανέβηκε πανηγυρικά στην Γ’ εθνική. Έγινε η φιέστα, εκλέχθηκε και νέα διοίκηση με παραμονή της προηγούμενης αυτούσια και ενίσχυση με δυο νέα άτομα και πλέον αρχίζουν τα… δύσκολα.

Το μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα είναι το γηπεδικό. Κι αναφέρομαι κυρίως στον τραγικό αγωνιστικό χώρο (ο Θεός να τον κάνει τέτοιο). Μάλλον για πίστα… μότο κρος μοιάζει και ήταν… ήρωες οι παίκτες του Γιάννη Αναστασιάδη που κατάφερναν να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και να κεδίζουν κάτω από τόσο αντίξοες γηπεδικές συνθήκες.

Τα πράγματα όμως είναι ξεκάθαρα και θα πρέπει να ειπωθούν. Δυστυχώς το “χωράφι” αυτό θα παραμείνει για πολλούς μήνες ακόμα και σίγουρα δεν πρόκειται να δοθεί λύση πριν φτάσουμε στα τέλη του 2017. Μην σας πω ότι και αυτή είναι αισόδοξη πρόβλεψη. Να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής σε αυτό τον τραγικό αγωνιστικό χώρο, είναι αδύνατο. Δεν πρόκειται να το δεχθεί η διοργανώτρια του πρωταθλήματος δηλαδή.

Οπότε, το πιο πιθανό είναι η Α.Ε.Δ να χρησιμοποιήσει άλλη έδρα, που θα συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την Γ’ εθνική. Το γήπεδο της Ορεστιάδας είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, οπότε το Σουφλί και η Αλεξανδρούπολη είναι οι δυο υποψήφιες έδρες.

Μπορεί να ακούστηκαν και να ειπώθηκαν  διάφορα στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, παρουσία και του δημάρχου της πόλης Παρασκευά Πατσουρίδη, που η αλήεθα είναι ότι έχει την θέληση και την διάθεση να βοηθήσει, αλλά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Από την στιγμή που το στάδιο είναι Δημοτικό και για να γίνουν τα έργα θα πρέπει να προχωρήσουν με βάση τις διαδικασίες που ισχύουν για το Δημόσιο και είναι τρομερά γραφειοκρατικές και χρονοβόρες, ζήσε… Δεκέμβρη μου να φας τριφύλλι.

Αναφέρομαι στην ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, για να το ξεκαθαρίσω, γιατί αυτό είναι που “καίει”. Οι άλλες εργασίες, δηλαδή το βάψιμο και το συμάζεμα των αποδυτηρίων, η βελτίωση των κερκίδων, ακόμα και η τοποθέτηση σκέπαστρου, μπορούν να προχωρήσουν τμηματικά και να πραγματοποιηθούν από τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου Διδυμοτείχου.

Οι πληροφορίες του evros-news.gr

Για τον χλοοτάπητα όμως, θα πρέπει να σταλεί η μελέτη, που αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr να είναι έτοιμη σε 10 μέρες, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Θα την εξετάσουν οι υπηρεσίες της και αφού βγάλουν τον προϋπολογισμό, θα προκξηρύξουν τον διαγωνισμό. Όσο και αν τρέξουν οι σχετικές διαδικασίες, θα πάρει σίγουρα πάνω από δυο με τρεις μήνες να κατακυρωθεί σε εργολάβο, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα. Κι αυτή είναι η αισιόδοξη εκδοχή.

Στην επίσκεψη που είχε κάνει πριν από καιρό στην Αθήνα ο δήμαρχος κ.Πατσουρίδης, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ.Βασιλειάδη και του έθεσε το τεράστιο γηπεδικό πρόβλημα. Αυτός του απάντησε ότι υπάρχει διάθεση από την Πολιτεία να βοηθήσει, στα πλαίσια βέβαια της στενής οικονομικής πολιτικής όπως είπε χαρακτηριστικά και τον παρέπεμψε στον διευθυντή για τα έργα στα γήπεδα, τον κ.Μποτίνο. Εκείνος από την πλευρά του επίσης φάνηκε να κατανοεί το πρόβλημα, δεσμεύθηκε να… τρέξει τις διαδικασίες μόλις πάρει τις μελέτες, αλλά οι κρατικές υπηρεσίες… ξέρετε πως είναι.

Η μόνη ίσως λύση ο… στρατός

Να προλάβει λοιπόν να είναι έτοιμος ο αγωνιστικός χώρος μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής, θεωρείται αδύνατον. Οπότε και να ανακαινιστούν τα αποδυτήρια, να τοποθετηθούν καθίσματα στις εξέδρες ή ακόμα και σκέπαστρο, όταν η ομάδα δεν θα παίζει στο Διδυμότειχο, είναι δώρο άδωρο.

Η μόνη λκύση σ΄αυτό το αδιέξοδο, είναι να ζητηθεί η συνδρομή του στρατού. Να πάει η διοίκηση μαζί με τον δήμαρχο στον Στρατηγό της 16ης Μεραρχίας και να του ζητήσουν την βοήθεια του μηχανικού. Άλλωστε αρκετά γήπεδα στην περιοχή του Διδυμοτείχου ο στρατός τα έφτιαξε. Διαθέτει εκτός από τα μηχανήματα και ειδικούς μηχανικούς. Το χόρτο, η σπορά και η επίβλεψη μπορούν να γίνουν από κάποιον ιδιώτη γεωπόνο.

Η λύση αυτή προτάθηκε μαθαίνουμε, όμως σκοντάφτει στην… γραφειοκρατία του Δημοσίου. Θα πρέοει δηλαδή όλα να γίνουν με το… γράμμα του νόμου. Να υπάρξει μελέτη, διαγωνισμός, κατακύρωση σε εργολάβο και αυτός να κάνει το έργο. Οπότε, πΔΥΣΤΥΧΩΣ ολύ δύσκολα θα παίξει στην έδρα της η Α.Ε.Δ που για πρώτη φορά ανέβηκε στην Γ’ εθνική. Μακάρι να διαψευσθώ(θα το χαρώ) αλλά δεν το βλέπω.