Είναι μοναδικοί οι Εβρίτες. Έστησαν γλέντι στην φημισμένη πλατεία Γκραν-Πλας των Βρυξελλών. (εντυπωσιακό video)

Είναι μοναδικοί οι Εβρίτες. Έστησαν γλέντι στην φημισμένη πλατεία Γκραν-Πλας των Βρυξελλών. (εντυπωσιακό video)

“Κατάληψη” της φημισμένης πλατείας Γκραν-Πλας των Βρυξελλών, έκαναν οι Εβρίτες του Πολιτιστικού Συλλόγου Φερρών “Η Αγία Σοφία”, που βρέθηκαν στο Βέλγιο τις προηγούμενες μέρες προσκεκλημμένοι ελληνικού εστιατορίου στο Γκενκ που είχε τα… γενέθλια του.

Οι συντοπίτες μας αφού χόρεψαν και εντυπωσίασαν στο Γκενκ με θρακιώτικους χορούς και τραγούδια, βρέθηκαν για τουρισμό και στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην επισκεφθούν την φημισμένη πλατεία Γκραν-Πλας, κάτι σαν την δική μας… Ακρόπολη για την βελγική πόλη. Εκεί κάποια στιγμή πιάστηκαν χέρι με χέρι και άρχισαν να τραγουδούν και να χορεύουν, εντυπωσιάζοντας τους ξένους που βρισκόταν στην πλατεία, την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες. Αρκετοί Βέλγοι και τουρίστες μάλιστα τους ακολούθησαν και άρχισαν και αυτοί να χορεύουν μαζί τους.

Στη συνέχεια πήγαν στον πίσω δρόμο από την Γκραν-Πλας, εκεί όπου είναι τα τουριστικά εστιατόρια, όπως η Πλάκα στην Αθήνα, για φαγητό. Τα περισσότερα από τα εστιατόρια μάλιστα αυτά, είναι ιδιοκτησίας Εβριτών από τη Νέα Βύσσα και άλλα χωριά του Έβρου και σερβίρουν φυσικά ελληνικό γύρο, σουβλάκι, χωριάτικη ελληνική σαλάτα, τζατζίκι και όλα τα εκπληκτικά φαγητά της ελληνικής κουζίνας.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*