Υποσχέθηκαν νυχτερινά στους στρατιωτικούς, χωρίς να έχουν βρει τα χρήματα

Υποσχέθηκαν νυχτερινά στους στρατιωτικούς, χωρίς να έχουν βρει τα χρήματα

Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι αντιδράσεις των ενστόλων και ιδιαίτερα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για την πρόσφατη ψήφιση του πολυνομσχεδίου, η Κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει νυχτερινή αποζημίωση 2,77 ευρώ την ώρα. Μόνο που τα 9 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται δεν υπάρχουν και άρχισαν να τα ψάχνουν κατόπιν εορτής.

Το κόστος για την καταβολή νυχτερινών στο προσωπικό των Ε.Δ έχει υπολογιστεί στα 9 εκατομμύρια ευρώ και ήδη έχει ξεκινήσει “σαφάρι” για να εξασφαλιθεί το αναγκαίο κονδύλι. Από τη στιγμή που λεφτά δεν μπορούν να προστεθούν στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ, τα χρήματα θα βρεθούν από περικοπές που θα μπορούσαν να είχαν γίνει χρόνια τώρα.

Ψάχνουν να τα βρουν με… περικοπές

Μεταξύ άλλων θα επανεξεταστούν -για μια ακόμη φορά- θέσεις εξωτερικού. Υπήρξαν περιπτώσεις που είχαμε αξιωματικό να υπηρετεί σε θέση βοηθού ακολούθου Άμυνας σε χώρα που ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ακόλουθος Άμυνας. Είναι γνωστά αυτά και ατιμώρητα βεβαίως. Περκοπή θέσεων εξωτερικού είχε γίνει το 2010, μετά αρκετές απ΄ αυτές “άνοιξαν” ξανά και κάπου εδώ θα πρέπει να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το που πρέπει να ΄χουμε εκπροσώπηση και που όχι. Οι θέσεις εξωτερικού θα πρέπει να επιλεγούν με βάση κριτήρια εθνικά και μόνο.

Επίσης είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις στους δικαιούχους του πτητικού επιδόματος. Όσοι πετάνε ή μπορούν πράγματι ανά πάσα στιγμή να πετάξουν δεν κινδυνεύουν. Όσοι όμως δεν πετάνε και εξακολουθούν να παίρνουν πτητικό μάλλον πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν.

Φυσικά οικονομίες μπορούν να γίνουν σε πάρα πολλά ακόμη πράγματα.Μα σε πάρα πολλά που δεν έχουν σχέση με το προσωπικό. Αντιθέτως αν κοπούν πολλές περιττές δαπάνες μόνο το προσωπικό θα ωφεληθεί.

Πηγή: miitaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση