Καίσας: Μέσα στον Ιούνιο η αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Καίσας: Μέσα στον Ιούνιο η αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Μέσα στον Ιούνιο, με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που θα φέρει η Κυβέρνηση στην Βουλή για ψήφιση, θα γίνει η αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου από το Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης. Ατυτό τόνισε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2, ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας. 

“Υπάρχουν τα τρία νοσοκομεία, του Διδυμοτείχου, της Λάριοσας και του Ηρακλείου που θα ανεξαρτητοποιηθούν.  Με το νόμο που θα φέρουμε για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα ξεκαθαρίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα. Καλώς εχόντων των πραγμματων θα έρθει για ψήφιση ο νόμος αυτός τον Ιούνιο”, είπε ο κ.Καίσας, ενώ αναφέρθκε και στο σοβαρό πρόβνλημα που υπάρχει με το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης που δεν περιλαμβάβνεται στα άγονα και έτσι δεν μπορεί να στελεχωθεί, μια και οι γιατροί δεν το προτιμούν γιατί δεν εισπράττουν τα 400 ευρώ επιπλέον που προβλέπεται για τα άγονα.
“Στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση για την πρωτοβάθμια υγεία, θα περιλαμβάνεται και ο χαρακτηρισμός του Κέντρου Υγείας της Σαμοθράκης ως «Άγονο τύπου Α». Είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες και θα διευθετηθεί νομικά το πρόβλημα. Το έχουμε στο νου μας κ να το λύσουμε. Να χαρακτηριστεί και το Κ.Υ της Χώρας Σαμοθράκης πλέον ως άγονο και θα μπορούν έτσι οι γιατροί να παίρνουν τα 400 ευρώ που προβλέπονται για όσα Κέντρα Υγείας είναι άγονα. Εμείς θα το λύσουμε και θα υπαχθεί στα άγονα. Θα το δείτε”, συμπλήρωσε ο γιατρός-βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον ¨Εβρο.