Μουσείο Λαογραφίας Έβρου: Αγώνας 55 χρόνων του παπα-Γιώργη Κομνίδη

Μουσείο Λαογραφίας Έβρου: Αγώνας 55 χρόνων του παπα-Γιώργη Κομνίδη

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Μουσείων στις 18 Μαίου, αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν και στο Μουσείο Λαογραφίας και Φυσικής Ιστορίας του Έβρου, που βρίσκεται στην Χιλή Αλεξανδρούπολης. Ανάμεσα τους και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε με τον εμπνευστή, δημιουργό και συντηρητή του συγκεκριμένου μοναδικού στο είδος του μουσείου, τον ιεροδιδάσκαλος πατέρα Γεώργιο Κομνίδη. Αυτός άλλωστε εδώ και 55 χρόνια, με έναν αγώνα και μια διαδρομή ζωής, ξεκίνησε πριν από 55 χρόνια την δημιουργία του μουσείου με ανιδιοτέλεια, μεράκι και αγάπη για τον τόπο και την παράδοση του,. Το ξεκίνησε από τους Γιατράδες Διδυμοτείχου και στη συνέχεια άρχισε να το λειτουργεί πιο οργανωμένα στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου. Τα τελευταία 15 χρόνια μεταφέρθηκε στη Ν. Χιλή Αλεξανδρούπολης.

Ο πατέρας Γεώργιος Κομνίδης είναι ένας ζωντανός κι αναξιοποίητος θυσαυρός ο ίδιος, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν,  Πολυβραυμένος από πολλούς φορείς καθώς και από την Ακαδημία Αθηνών, παράδειγμα και πρότυπο ήθους, γνώσεων, ταλέντων, δεξιοτήτων, δράσεως και ποιότητας σε όλα του  Για το δημιούργημα του θα έπρεπε να βρεθεί σίγουρα ένας μεγαλύτερος και λειτουργικότερος χώρος και να αξιοποιηθεί τουριστικά, γιατί έχει να προσφέρει σημαντικά στην περιοχή.

Όπως μάλιστα σημειώνει και ο δικηγόρος Αλεξανδρούπολης κ.Μιχάλης Πολυζωίδης και συμφωνούμε απόλυτα: “Μακάρι επί θητείας του Δημήτρη Πέτροβιτς στην Περιφερειακή Ενότητα έΒρου, το Μουσείο αυτό επιτέλους να αξιοποιηθεί επαρκώς και να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, Με τα τόσα υπέροχα κτήρια που έχει στα σχέδιά του να ανακαινίσει και που είναι πολύ πιο κατάλληλα από την νυν στέγαση του Μουσείου, αλλά και πιο προσιτά στον τουρίστα”.

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*