Σύλληψη Βούλγαρου που παρίστανε τον Γάλλο ταχυδακτυλουργό σε σχολεία

Σύλληψη Βούλγαρου που παρίστανε τον Γάλλο ταχυδακτυλουργό σε σχολεία

Ένας ηλικιωμένος Βούλγαρος που εμφανιζόταν ως «Γάλλος ταχυδακτυλουργός» και εξαπατούσε διευθυντές σχολείων στην Καβάλα, συνελήφθη από την αστυνομία και εξετάζεται η περίπτωση να είχε εξαπλώσει την δράση του και στους γειτονικούς νομούς, δηλαδή σε σχολεία του Έβρου και της Θράκης γενικότερα.

Ο “μαϊμού” ταχυδακτυλουργός προσπαθούσε να πείσει τους διευθυντές σχολείων στην Καβάλα να του δώσουν άδεια να κάνει παραστάσεις και να διαθέσει τα έσοδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μόνος ένας διευθυντής δημοτικού σχολείου πείστηκε να του το επιτρέψει και από την παράσταση αποκόμισε κέρδος… 70 ευρώ! Άλλοι πέντε διευθυντές λίγο έλειψε να πέσουν θύματα της μηχανής που είχε στήσει από τον περασμένο Απρίλιο ο 71χρονος, ο οποίος συστηνόταν ως Γάλλος ταχυδακτυλουργός και ως εκπρόσωπος διεθνούς φιλανθρωπικού οργανισμού και επιδείκνυε ένα πλαστό έγγραφο που ανέφερε ότι είχε σχετική έγκριση από το υπουργείο Παιδείας!!!

Τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει τις χειροπέδες, παρά τις ταχυδακτυλουργικές ικανότητές του. Μάλιστα, είχε προσπαθήσει να εξαπατήσει και τον προϊστάμενο Εκπαίδευσης του νομού ζητώντας να του δοθεί κεντρικά η άδεια για την πραγματοποίηση παραστάσεων σε σχολεία. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν τον 71χρονο Βούλγαρο, που οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας κατηγορούμενος για απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα και πλαστογραφία. Η προανάκριση συνεχίζεται από για να εξακριβωθεί αν έχει δράσει και σε άλλα σχολεία ή άλλες περιοχές.

Πηγή: protothema.gr