Μια… ανάσα από την κορυφή του κόσμου (Έβερεστ) η εβρίτισσα Κική Τσακιλδήμη(video-μήνυμα)

Μια… ανάσα από την κορυφή του κόσμου (Έβερεστ) η εβρίτισσα Κική Τσακιλδήμη(video-μήνυμα)

Μια… ανάσα από την κορυφή του κόσμου, την ψηλότερη κορυφή του Έβερεστ στα 8.848 μέτρα βρίσκεται η Αλεξανδρουπολίτισσα Κική Τσακιλδήμη Η εβρίτισσα ορειβάτρια, που επιχειρεί την κορυφαία προσπάθεια της ζωής της, έχει περάσει  στην τελική ευθεία εδώ και λίγες ώρες τόσο η ίδια όσο και τα μέλη της αποστολής προς το υψηλότερο σημείο του κόσμου.

Σύμφωνα με απόφαση του αρχηγού της ομάδας Satyabrata Dam, η αποστολή έχει παρατείνει για τρία 24ωρα την προώθηση της στο Camp 4, σε υψόμετρο 7900 μέτρων, επιλέγοντας την τακτική μίας πιο σταδιακής ανάβασης στη λεγόμενη “death zone”. Αυτές τις ώρες, όλα τα μέλη του Higher than Everest έχουν επιστρατεύσει κάθε πηγή ενέργειας που διαθέτει το σώμα και ο νους τους και αυτό θα τους κινεί πλέον ως τα 8.848 μέτρα.  Υπομονή λοιπόν, θετική ενέργεια και C U on Top όπως λένε τόσο οι ίδιοι όσο και η Κική Τσακιλδήμη.

Το μήνυμα στην οικογένεια και τους γονείς της

Μπορεί να απομένουν  πλέον λιγότερα από 1.000 μέτρα, αλλά φυσικά αυτά είναι τρομερά δύσκολα και επικίνδυνα. Η Κική έχει πολύ καλή ψυχολογία και είναι αποφασισμένη να τα καταφέρει, όπως φαίνεται και στο βίντεο που θα δείτε. Στέλνει τους χαιρετισμούς στην οικογένεια και τους γονείς της στην Αλεξανδρούπολη και ετοιμάζεται για την άνοδο στην κορυφή του όρους Έβερεστ κιαι του κόσμου.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ