Larson: Εταιρείες όπως η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ενδιαφέρουν τους Αμερικανούς επενδυτές

Larson: Εταιρείες όπως η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ενδιαφέρουν τους Αμερικανούς επενδυτές

-Τον ερχόμενο Οκτώβριο είναι προγραμματισμένη να γίνει η πρώτη επίσημη αποστολή στην Θράκη και οι ΗΠΑ θα φέρουν νέες επιχειρήσεις εμπορίου στην περιοχή.

Εντυπωσιασμένος από την επίσκεψη του σε εταιρείες του Έβρου, έμεινε ο Εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα κ. Bryan Larson, πρώτη μέρα της περιοδείας του στην περιοχή μας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης (ΟΕΕΘ), Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και μέλη του Δ.Σ.

Στον πρώτο του σταθμό, στην γαλακτοβιομηχανία ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, τις εγκαταστάσεις της οποίας επισκέφθηκε στο Διδυμότειχο όπως σας ενημέρωσε χθες το evros-news.gr, ο Εμπορικός Ακόλουθος των ΗΠΑ μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια αναφερόμενος σε όσα είδε. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο εταιρείες όπως αυτή, ότι μπορούν να προκαλέσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον κορυφαίων εταιρειών της πατρίδας του.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Bryan Larson στην ΕΡΤ: “Ένας από τους μεγάλους στόχους που έχουν τεθεί για τα επόμενα χρόνια, σε ότι αφορά το εμπόριο και τις επενδύσεις, είναι η ενθάρρυνση και η αύξηση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Οι σχέσεις αυτές ακόμα, δεν είναι τόσο ισχυρές και αυτό θα πρέπει να το αλλάξουμε».

Μετά από την ολοκλήρωση της ξενάγησης του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, δήλωσε σχετικά με τα προϊόντα διατροφής, ότι η Ελλάδα έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες χώρες. Οι Αμερικανοί είναι ενθουσιασμένοι με τη μεσογειακή διατροφή την οποία θεωρούν υγιεινή και γευστική, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων, που εισέρχονται στην αμερικανική αγορά . Επιπλέον , εξέφρασε την ευχαρίστησή του που επισκέπτεται τη Θράκη, την οποία χαρακτήρισε «εντυπωσιακή περιοχή με ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη.

Όπως τόνισε: “Η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, με ετήσιο κύκλο εργασιών, τα 30 εκατομμύρια ευρώ, 145 εργαζόμενους και 400 συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους, είναι μία από τις εταιρείες που αντιπροσωπεύουν την ελπίδα της Ελλάδας για οικονομική ανάπτυξη. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να κάνει στροφή και  για να το πετύχει αυτό, η Κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει δράσεις που ευνοούν τις εγχώριες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα και τους ξένους επενδυτές. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σ’ αυτό που θέλουν οι επενδυτές μας και εταιρίες όπως η Εβροφάρμα, όσον αφορά στη βελτίωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού κλίματος. Πιστεύω ότι υπάρχει μία πραγματικά μεγάλη ευκαιρία εδώ, είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αυτό μπορεί να συμβεί» είπε ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ, εξηγώντας πως μεγάλος αριθμός επενδυτών που επισκέπτεται τα γραφεία της πρεσβείας, εκδηλώνει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον του για την Ελλάδα.

Παπαζηλάκης: Τέτοιες επισκέψεις συμβολίζουν

ένα μήνυμα ασφάλειας και αξίας

«Επισκέψεις αυτού του είδους συμβολίζουν θετικές καταστάσεις και πιθανόν ένα μήνυμα ασφάλειας και αξίας» είπε ο Αθανάσιος Παπαζηλάκης, συνιδιοκτήτης της Εβρίτικης γαλακτοβιομηχανίας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΕΕΘ, κ. Χατζημιχαήλ επεσήμανε: «Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε την περιοδεία από εδώ , προκειμένου να καταδείξουμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της περιοχής και της χώρας, το οποίο αναφορικά με τη δική μας στρατηγική είναι η διατροφή.

Επίσκεψη και στην εταιρεία Dasteri
Αργότερα, ο κ. Larson επισκέφθηκε την καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής που εξειδικεύεται στην κατασκευή υψηλής ποιότητας φωτιστικών LED, την εταιρεία Dasteri ,στην Αλεξανδρούπολη. «Η επιχειρηματικότητα ,η ανάπτυξη και οι επενδύσεις στην ελληνική αγορά, έρχονται με οικογενειακές επιχειρήσεις. Ανταλλάσσοντας επιχειρήσεις από την Ελλάδα προς τις ΗΠΑ και αντίστροφα, ανταλλάσσουμε ιδέες και πρακτικές και ευχής έργον είναι να γίνουν νέα συμβόλαια», δήλωσε, μεταξύ άλλων, από την πρωτεύουσα του Έβρου . Τέλος, ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο, όπου είναι προγραμματισμένη να γίνει η πρώτη επίσημη αποστολή στην Θράκη , οι ΗΠΑ θα φέρουν νέες επιχειρήσεις εμπορίου στην περιοχή.

Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα , θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην εταιρεία Prisma Electronics, ενώ το απόγευμα συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Χρήστο Δούκα.

 

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Παρασκευοπουλου -Όλγα Ορφανίδου
Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου