Σοβαρό τροχαίο με λεωφορείο που έφερνε μαθητές στην Αλεξανδρούπολη

Σοβαρό τροχαίο με λεωφορείο που έφερνε μαθητές στην Αλεξανδρούπολη

«Τον Χάρο με τα μάτια τους» είδαν οι μικροί μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου από το Βαμβακόφυτο, που επέβαιναν στο λεωφορείο και ερχόταν εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη, όταν αυτό ανετράπη το πρωί στο 39ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών- Καβάλας.


Το τροχαίο συνέβη όταν, κατά δήλωση του οδηγού του λεωφορείου, μια νταλίκα πορευόμενη στο αντίθετο ρεύμα του «έκλεισε» το δρόμο, με αποτέλεσμα να φύγει δεξιά, να βγει από το δρόμο και να ανατραπεί.  Συγκεκριμένα, τραυματισμένοι νοσηλεύονται:
Γενικό Νοσοκομείο Σερρών 
16 ενήλικες και 14 παιδιά – Παραμένουν για νοσηλεία προληπτικά 11 ενήλικες και πέντε παιδιά, ενώ μια γυναίκα 63 χρονών διακομίζεται στο ΑΧΕΠΑ.
Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας 

Τρεις ενήλικες και ένα παιδί – Παραμένουν για νοσηλεία προληπτικά δύο ενήλικες
Γενικό Νοσοκομείο Δράμας 
Ένα παιδί και η μητέρα του – Παραμένουν προληπτικά για νοσηλεία
Πολλοί γονείς αλλά και αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για «θαύμα» αφού ίσως να υπήρχαν ακόμη και νεκροί αν το λεωφορείο για παράδειγμα συγκρουόταν με την νταλίκα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα, εξαιτίας της οποίας ο οδηγός του λεωφορείου αναγκάστηκε να στρίψει δεξιά το τιμόνι με αποτέλεσμα το μεγάλο όχημα να ανατραπεί.

Η μητέρα του μικρού μαθητή που τραυματίστηκε στο χέρι και νοσηλεύεται με κάταγμα στη Δράμα μίλησε στο protothema.gr και περιέγραψε τις σκηνές τρόμου που έζησε: «Τα παιδιά μας ούρλιαζαν την ώρα που το λεωφορείο σερνόταν. Πράγματα έπεφταν στα κεφάλια μας και στα κεφάλια των παιδιών. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Καθόμουν στα πίσω καθίσματα του λεωφορείου με τον γιο μου που είναι μόλις έξι ετών και δεν είδα πως ανετράπη το λεωφορείο. Το παιδί μου έκλαιγε, ήταν τρομοκρατημένο, το ίδιο κι εγώ. Προσπαθούσα να προστατεύσω και το δικό μου παιδί και τα άλλα παιδάκια γιατί όπως ντελαπάρησε το λεωφορείο τα παιδιά έπεφτε το ένα πάνω στο άλλο και φώναζαν» λέει η κυρία Ευγενία και προσθέτει: «Όταν σταμάτησε το λεωφορείο έψαχναν οι γονείς να βρουν τα παιδιά τους και να δουν που τραυματίστηκαν. Το χεράκι του γιου μου είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στα καθίσματα και δεν μπορούσα να το βγάλω έξω. Θυμάμαι ότι με βοήθησαν οι άλλοι γονείς, η πυροσβεστική και ο οδηγός».
Η κυρία Ευγενία η οποία βρίσκεται μαζί με το γιό της στο νοσοκομείο στη Δράμα είπε πως το σοκ ήταν πολύ ισχυρό και ακόμη δεν έχει συνέλθει εντελώς.
Από την πλευρά του ο Διοικητής του νοσοκομείου Δράμας κ. Νίκος Λιάτσης είπε στο  protothema.gr: «Στο νοσοκομείο μας ήρθαν μετά το ατύχημα ένα παιδάκι έξι ετών και η μητέρα του. Ήταν σοκαρισμένοι από το ατύχημα. Η μητέρα δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και παραμένει δίπλα στο αγοράκι της που έχει επιφανειακές εκδορές και χτύπημα στο δεξί του χέρι που είναι αντιμετωπίσιμο. Του κάνουμε ακτινογραφίες στο κεφάλι προληπτικά και μάλιστα όταν ήρθε δέχτηκε ψυχολογική υποστήριξη από το νοσοκομείο μας και παραμένει ήσυχο δίπλα στη μαμά του. Πρέπει να περάσει ένα εικοσιτετράωρο για να μπορέσουμε να δούμε ότι όλα είναι καλά και να μπορέσει να φύγει».

Ο εκπαιδευτικός του δημοτικού σχολείου του Βαμβακόφυτου Σερρών Ευθύμιος Τσιμικίδης που επέβαινε στο λεωφορείο που ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μαθητές και  γονείς, μίλησε στο protothema.gr για όλα όσα έζησε.
Ο ίδιος καθόταν στην μπροστινή θέση και είδε όλο το τροχαίο ατύχημα: «Εγώ καθόμουν στην δεξιά μπροστά θέση, στην πρώτη από τις κανονικές θέσεις. Αντιλήφθηκα το συμβάν. Η δεξιά ρόδα βρέθηκε εκτός οδοστρώματος, σε ένα σημείο στενό με μία ανηφορική στροφή. Πηγαίναμε με χαμηλή ταχύτητα, περίπου με 40 χιλιόμετρα. Αυτό που συνέβη στην συνέχεια είναι ότι το όχημα κινήθηκε με την δεξιά ρόδα περίπου μισό μέτρο εκτός οδοστρώματος. Ο οδηγός έκανε κάποια προσπάθεια να το επαναφέρει αλλά το σημείο που πατούσε η ρόδα το οδόστρωμα χαμήλωνε και το λεωφορείο ντελαπάρισε χωρίς να κάνει τούμπες όμως. Έπεσε με την κολόνα την μπροστά δεξιά και στην συνέχεια σύρθηκε περίπου 15 μέτρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες που ήταν στην δεξιά μεριά κυρίως να τραυματιστούν. Πραγματοποιούσαμε ημερήσια εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη. Επικράτησε πανικός γιατί αρκετοί τραυματίες ήταν αιμόφυρτοι, κάποιοι δεν μπορούσαν να κινηθούν. Έχουμε κάποιους σχετικά σοβαρά τραυματίες. Δεν είχε χάσει κάποιος τις αισθήσεις του, δεν ήταν σε ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση, ωστόσο υπήρχαν χτυπήματα στο κεφάλι, υπήρχαν αιμόφυρτοι και δυο παιδάκια χτύπησαν αρκετά, αλλά δεν κινδυνεύουν. Εγώ δεν αισθάνομαι να έχω χτυπήσει πολύ, από την πρόσκρουση έχει τρανταχτεί ο αυχένας μου. Επειδή είχα αντιληφθεί το γεγονός από νωρίς ότι το όχημα βγήκε από το οδόστρωμα, έβαλα το δεξί μου χέρι στο τζάμι. Είχα πλήρη συνείδηση του ατυχήματος από την στιγμή που το όχημα βγήκε έξω από οδόστρωμα. Ήρθαν πολλά ασθενοφόρα στο σημείο, έχουν πάει σε δύο νοσοκομεία νομίζω. Εγώ δεν αντιλήφθηκα άλλο όχημα να μας χτύπησε και να μας έβγαλε εκτός πορείας, δεν έχω όμως πλήρη εικόνα του λόγου που βγήκαμε από το οδόστρωμα».

Το χρονικό του ατυχήματος

Το τροχαίο με το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές δημοτικού σχολείου από το Βαμβακόφυτο συνέβη στο 39ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Καβάλας στο ύψος της Αγγίστας, περίπου στις 8:30 το πρωί της Παρασκευής.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο διευθυντής εκπαίδευσης Σερρών που βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος Ξενοφών Παπασταμόπουλος, ο οδηγός του λεωφορείου είπε ότι ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα μια νταλίκα, πορευόμενη σχεδόν στην μέση του δρόμου και προκειμένου να την αποφύγει, οδήγησε το όχημα αρκετά δεξιά. Έτσι αυτό, λόγω της υψομετρικής διαφοράς με την άκρη του δρόμου, ανετράπη, ενώ μέσα επέβαιναν περίπου 40 άτομα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλες τις τάξεις του σχολείου. Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστεί στο όχημα ένας μαθητής, που έχει υποστεί ανοιχτό κάταγμα άνω άκρου, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες, που βρίσκονται στα νοσοκομεία Σερρών, Δράμας και Καβάλας είναι ελαφρά.
Οι μαθητές είχαν ξεκινήσει με δύο λεωφορεία (το άλλο προπορευόταν) για εκδρομή προς την Αλεξανδρούπολη. Όπως είπε στο protothema.gr ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Παιδείας Σερρών Γιώργος Κοντόπουλος, που επίσης βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος, σε γενικές γραμμές είναι όλοι καλά και όσοι δεν τραυματίστηκαν επιβιβάστηκαν στο δεύτερο λεωφορείο και επέστρεψαν στο Βαμβακόφυτο.

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με έξι οχήματα και 15 πυροσβέστες που απεγκλώβισαν συνολικά τρία παιδιά ανάμεσα από τα καθίσματα του λεωφορείου.
Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή των Σερρών και της Δράμας για να εντοπίσουν τον ασυνείδητο οδηγό νταλίκας που προκάλεσε την ανατροπή του τουριστικού λεωφορείου με τους μαθητές, αλλά πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε εγκαταλείποντας αβοήθητα τα τραυματισμένα παιδιά! Το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 18 γονείς, 13 μαθητές και τέσσερις δασκάλους. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για την ασυνείδητο οδηγό που έγινε αιτία για το ατύχημα αλλά εγκατέλειψε το σημείο και ερευνούν παντού για να τον εντοπίσουν.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*