Στην Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης ο Εμπορικός Ακόλουθος των ΗΠΑ

Στην Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης ο Εμπορικός Ακόλουθος των ΗΠΑ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή, πραγματοποίησε την δεύτερη και τελευταία μέρα της περιοδείας του στην Θράκη ο Εμπορικός Ακόλουθος των Η.Π.Α. κ. Bryan Larson κ προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης και του Προέδρου της Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ.

«Είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα της οικονομικής και της κοινωνικής ανάπτυξης, πηγαίνουν χέρι –χέρι μαζί.» ανέφερε για την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Μιλώντας δε για το σκοπό της επίσκεψη του είπε πως είναι να επιβεβαιώσει και να ενισχύσει την αντίληψη της τοπικής κοινωνίας ότι η αμερικανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την Ελληνική οικονομία. Ενδιαφέρεται για την ευημερία και την ανάπτυξη όχι μόνο της Θράκης αλλά όλης της Ελλάδας και δίνει πολύ μεγάλη σημασία. Είναι πολύ πιο εύκολο οι επιχειρήσεις που βρίσκονται εδώ να επενδύσουν, να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους από το να φέρουν καινούργιες.

«Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι συνθήκες που θα επιτρέψουν τα σχέδια αυτών των επιχειρήσεων να γίνουν πραγματικότητα. Η κεντρική κυβέρνηση και οι περιφερειακές διοικήσεις έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους, ώστε να καταφέρουν να κάνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον πιο ελκυστικό για τις επενδύσεις, αν και έχουν γίνει βήματα. Σίγουρα οι ξένοι επενδυτές θα χρειαστούν κι άλλα βήματα να γίνουν ώστε να πάρουν απόφαση να στεριώσουν εδώ» ανέφερε κατά την ξενάγηση του από τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη της ζυθοποιίας που κατάφερε με πολύχρονο δικαστικό αγώνα του δημιουργού της κ.Πολιτόπουλου να “σπάσει” τα καρτέλ στην αγορά και τους αποκλεισμούς που της επέβαλλαν και με την μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ και στη συνέχεια με το επίσης πολύ γνωστό τσάι TUVUNU να έχει πάρει ένα πολύ σημαντικό μερίδιο της ελληνικής αγοράς.

Ο Εμπορικός Ακόλουθος των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Larson επισκέφτηκε επιχειρήσεις στο Διδυμότειχο, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή. Πιο συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Ακόλουθος με το επιτελείο του επισκέφτηκε τη γαλακτοβιομηχανία Εβροφάρμα της οικογένειας Παπαζηλάκη,τις εγκαταστάσεις της καινοτόμου βιομηχανίας φωτιστικών σωμάτων Dasteri, τη Βιομηχανία Υψηλής τεχνολογίας Prisma Electronics και την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης.

Πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και τη διευκόλυνση των επενδύσεων ώστε να γίνει πιο ελκυστικό το περιβάλλον επισήμανε ο Εμπορικός Ακόλουθος των Η.Π.Α. κ. Bryan Larson ενθουσιασμένος από την επαφή που είχε με τους επιχειρηματίες της Θράκης, αποκαλύπτοντας πως υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά Αμερικάνων επιχειρηματιών.

Ως έναν πολύ καλό τρόπο να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στους εν δυνάμει επενδυτές που βρίσκονται στις ΗΠΑ χαρακτήρισε την επίσκεψη Larson ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου κι Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ. «Πολύ σύντομα, ίσως εντός του καλοκαιριού, θα έχουμε και τα πρώτα αποτελέσματα» ανέφερε χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σημειώνοντας παράλληλα πως η εμπλοκή των Αμερικανών στην περιοχή είναι πολύ έντονη και στον ενεργειακό τομέα. «Επιδιώκουμε να προσελκύσουμε μια σειρά από χρηματοδοτήσεις προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη.» κατέληξε ο πρόεδρος.

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής

Φωτογράφος-Κείμενο:Μαρία Νικολάου