“Σπίτι της Γυμναστικής”: Ελπίζουν σε χορηγία του “Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος”

“Σπίτι της Γυμναστικής”: Ελπίζουν σε χορηγία του “Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος”

Σε γενναία χορηγία από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» έχουν εναποθέσει όλοι τις ελπίδες τους για την δημιουργία ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη, που θα αποτελέσει το λεγόμενο «Σπίτι της Γυμναστικής». 

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, χρήματα που δεν υπάρχουν ούτε μπορούν να δοθούν από τον Δήμο της πόλης ή τη ΓΓΑ στα πλαίσια της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής. Όπως πριν λίγες ημέρες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης μιλώντας για το παλαιό Κολυμβητήριο, είχε παράλληλα αποκαλύψει ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με ιδιώτη ώστε να αναλάβει την χορηγία αυτής της κατασκευής και να αποκτήσει η Αλεξανδρούπολη το «Σπίτι της Γυμναστικής».

Μάλιστα, σε ερώτημα ποιος είναι αυτός ο ιδιώτης, είχε υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να τον αποκαλύψει για ευνόητους λόγους. Αυτόν τον ιδιώτη ωστόσο τον αποκάλυψε την Παρασκευή ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης που ονομάτισε το «Ίδρυμα Νιάρχος» για την κατασκευή ως ξεχωριστού έργου, δίπλα από τον χώρο όπου βρίσκεται τώρα το νέο Κλειστό Κολυμβητήριο και  όπου υπάρχει πρόβλεψη να δημιουργηθεί και το νέο Κλειστό Γυμναστήριο, που βρίσκεται επίσης στην φάση του καταρτισμού της μελέτης.

Ήδη μάλιστα για την δημιουργία εκεί του Σπιτιού της Γυμναστικής, έχει δημιουργηθεί μια προμελέτη σε συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου με τον ΟΕΓΑ. Ο ΟΕΓΑ, που ήδη έχει λάβει χορηγία από το Ίδρυμα Νιάρχος κάποια όργανα, έσει συμφωνήσει σε αυτήν την προοπτική, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Από την πλευρά του, το Ίδρυμα Νιάρχος έχει δηλώσει ότι στο τέλος Ιουνίου θα δεχθεί τις όποιες προτάσεις για έργα που θα χρηματοδοτήσει και εφόσον αποδεχθεί την πρόταση, θα χρηματοδοτήσει την δημιουργία του Σπιτιού της Γυμναστικής στην Αλεξανδρούπολη σε ποσοστό περίπου 80% ενώ το άλλο 20% θα το χρηματοδοτήσει ο Δήμος, με τον προϋπολογισμό του έργου να αγγίζει επίσης το 1.200.000 ευρώ.

Πηγή: thrakisports.gr