Ρένος Χαραλαμπίδης: Θράκες πολεμιστές ξεκίνησαν την επανάσταση του 1821

Ρένος Χαραλαμπίδης: Θράκες πολεμιστές ξεκίνησαν την επανάσταση του 1821

Ο συμπατριώτης μας κορυφαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης, ήταν ο παρουσιαστής της πολύ όμορφης βραδιάς που διοργάνωσε η Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος, το Σάββατο βράδυ στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας. Σε κάποια στιγμή μάλιστα, με τον γνωστό μοναδικό του τρόπο, είπε πως οι Θρακιώτες πρέπει να είμαστε περήφανοι και για το γεγονός ότι την επανάσταση του 1821 την ξεκίνησαν στο Ιάσιο της τότε Μολδοβλαχίας τον Φεβρουάριο του έτους ο Αλέξανδρος Υψηλάντης με Θράκες πολεμιστές.

Στην εκδήλωση για τα 97α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, έδωσαν το παρόν ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Αναστάσιος Δημοσχάκης, ενώ οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέστησαν και έστειλαν εκπροσώπους τους. Παραβρέθηκε πάντως η μητέρα της βουλευτού Νατάσσας Γκαρά, η εκδότης της εφημερίδας “Μεθόριος” και του ομώνυμου ραδιοσταθμού Σούλα Εμμανουηλίδου. Επίσης, η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδος Μαρία Γκουγκουσκίδου, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Τριγώνου ΓΑΙΑ που είχε περίπτερο με τα αυθεντικά προϊόντα που παράγει, αλλά και ο πρώην νομάρχης και βουλευτής Νίκος Ζαμπουνίδης. Όσο για τους άλλους κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από Ροδόπη και Ξάνθη(η Ν.Δ. δεν έχει εκλέξει εκεί βουλευτή), ούτε παρέστησαν ούτε έστειλαν εκπρόσωπο τους.

Από το Essligen της Γερμανίας στην εκδήλωση

Συγκινητική ήταν πάντως η παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας 25 ατόμων από τον “Πολιτιστικό Σύλλογο Esslingen Μεταξάδες”, οι οποίοι ταξίδεψαν από την Στουτγκάρδη μόνο και μόνο για να παραβρεθούν στην εκδήλωση με επικεφαλής τον πρόεδρο τους Γιώργο Τερζούδη.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Essligen Μεταξάδες που με πολυμελή αντιπροσωπεία βρέθηκαν στην χθεσινή εκδήλωση, απευθύνει χαιρετισμό

[post_gallery]