10ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης: Ελάτε να κλαδέψουμε, να τσαπίσουμε, να ξεριζώσουμε

10ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης: Ελάτε να κλαδέψουμε, να τσαπίσουμε, να ξεριζώσουμε

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και καλεί τους πάντες, μαθητές, φίλους, γνωστούς και όσους έχουν διάθεση, να την στηρίξουν έμπρακτα, στο πλαίσιο του πρότυπου εκπαιδευτικού προγράμματος  “ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!” με την επωνυμία «ΑΕΙΦΟΡίΑ ΕΝ-ΤάΞΕΙ».

Η ανοιχτή του πρόσκληση προς όλους τους φίλους που απευθύνει το “Ανοιχτό Σχολείο!”, αναφέρει: “Ξέρεις να ξεριζώνεις χόρτα, να τσαπίζεις, να κλαδεύεις, να γυρνάς το χώμα και γενικά θέλεις να βοηθήσεις; ή απλά θέλεις να μας στηρίξεις ηθικά & συμβουλευτικά; Εάν ναι…έλα να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

ΕΛΑ στο 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ σχολείο Αλεξανδρούπολης (Ικτίνου 12, απέναντι από το 1ο Γενικό Λύκειο) την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 και με ώρα συγκέντρωσης-έναρξης στις 10 ΤΟ ΠΡΩΙ (τέλος εργασιών έως τις 2:00 μμ.)

Θα προετοιμάσουμε συγκεκριμένο τμήμα των παρτεριών της αυλής του σχολείου (εάν έρθετε πολλοί..θα τα δουλέψουμε όλα..): καθαρίζουμε αγριόχορτα, τσαπίζουμε, κλαδεύουμε θάμνους και δέντρα, γυρίζουμε το χώμα, προσθέτουμε νέο χώμα-κοκκινόχωμα, εμπλουτίζουμε με βιολογικό λίπασμα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: τσάπα, σκαλιστήρι, τσουγκράνα, πατόφτυαρο και ότι εσύ νομίζεις..και έχεις..φέρτο θα μας χρειαστεί! (τηλ. επικοινωνίας: 6945849355).

Και όλα αυτά, για να προετοιμάσουμε το ”έδαφος” για τα παιδιά μας, για τη ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ που εντάσσεται στο “ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!” με την επωνυμία «ΑΕΙΦΟΡίΑ ΕΝ-ΤάΞΕΙ» και θα πραγματοποιηθεί σε 3 Στάδια (έναρξη από την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 και καθ’ όλο το νέο σχολικό έτος 2017-2018). 

Το Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, υλοποιείται για 4η συνεχόμενη σχολική χρονιά με 302 συμμετέχοντα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών εφέτος απ’ όλη την πόλη, με 13 Δημιουργικά Εργαστήρια Τέχνης & Έκφρασης και δεκάδες Δράσεις. Ένα πρόγραμμα μοναδικό και πιλοτικό όχι μόνο για την Αλεξανδρούπολη, αλλά με αξιώσεις και σε πανελλήνιο επίπεδο. Πραγματοποιείται με την ενεργό στήριξη της Διεύθυνσης, καθώς και τη συνεργασία του συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.

Φιλικά,

Για το 10ο Δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης

         Δημήτρης Κελεμίδης                           Χρήστος Ντόλιος

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων                     Διευθυντής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*