Μαυρίδης: θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος το 2019

Μαυρίδης: θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος το 2019

Ο κ.Μαυρίδης εκτίμησε ότι σε ενάμιση περίπου μήνα  θα υπάρχει ετοιμότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την δημοπράτηση των έξι μεγάλων έργων του δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 1, 8 εκατομμυρίων ευρώ, των οποίων η δημοπράτηση εκκρεμεί ακόμη και οφείλεται, όπως είπε, στις αλλαγές που επέβαλε ο νόμος 4412/2016, που αφορά στον καθορισμό του νομοθετικού πλαισίου εκτέλεσης έργων , μελετών και γενικότερα στην παροχή υπηρεσιών από τους ΟΤΑ.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου τόνισε ότι το γεγονός της καθυστέρησης στη δημοπράτηση έργων, έχει πιθανότητες να είναι μεθοδευμένο και ίσως συνδέεται με τους όρους του τελευταίου μεσοπρόθεσμου σχεδίου που θέλουν αύξηση των αποθεματικών των δήμων κατά 80%, εξηγώντας ότι με τον τρόπο αυτό, δεν εκταμιεύονται τα ποσά των χρηματοδοτήσεων για τα έργα και έτσι «τεχνητά» θα καταγραφεί η αύξηση των αποθεματικών. «Μήπως κάποιοι δεν θέλουν να γίνουν έργα από την τοπική αυτοδιοίκηση για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος» κατέθεσε ως ρητορικό ερώτημα ο κ. Μαυρίδης, συμπληρώνοντας ότι «όσα εμπόδια και να βάλλουν κάποιοι στην Τ.Α., οι δήμοι θα συνεχίσουν να παράγουν έργο».

Μεταξύ των έργων που θα δημοπρατηθούν είναι η κατασκευή του δικτύου ύδρευσης Κομάρων και Χανδρά, ασφαλτοστρώσεις στην πόλη της Ν. Ορεστιάδας και στον οικισμό του Κυπρίνου, όπως και παρεμβάσεις στο οδικό τμήμα Βάλτος- Δοξιπάρας. Αναφορικά με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, παρά το γεγονός ότι κάποιες υπηρεσίες παρουσιάζουν υποστελέχωση, υπογράμμισε ότι δεν προβλέπονται έως τουλάχιστον το 2020, εξαιτίας των μνημονίων Σχετικά με τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων , ανέφερε ότι η ολοκλήρωση της θα έχει χρονικό ορίζοντας περίπου τριετίας.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*