Γραφείο παραπόνων λειτουργεί στο νοσκομείο Αλεξανδρούπολης

Γραφείο παραπόνων λειτουργεί στο νοσκομείο Αλεξανδρούπολης

Γραφείο παραπόνων λειτουργεί στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και μπορούν να απευθύνονται σε αυτό όλοι, είτε με φυσική παρουσία είτε γνωστοποιώντας ηλεκτρονικά τα θέματα που τους απασχολούν.

Το Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας (ΓΠΔ) (παλιό γραφείο προστασίας του πολίτη) με στόχο την συλλογή και διεκπεραίωση καταγγελιών και παραπόνων των πολιτών, δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο ΓΠΝ Έβρου. Το Γραφείο (ΓΠΔ) συνεργάζεται με τα Τμήματα των Εξωτερικών Ιατρείων (ΤΕΙ), Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και Κίνησης Ασθενών, την Διοίκηση και τις λοιπές υπηρεσίες του Νοσοκομείου , βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου και λειτουργεί είτε με φυσική παρουσία, είτε με ηλεκτρονική μέσω της ιστοσελίδας του νοσοκομείου. 

Στο Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, μπορούν να απευθύνονται οι ασθενείς (νοσηλευόμενοι και εξωτερικοί), οι συγγενείς και συνοδοί των ασθενών, οι επισκέπτες και όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για την άμεση ενημέρωσή τους για θέματα του Νοσοκομείου, να υποβάλουν προτάσεις ή καταγγελίες που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κυρίως να προστατεύονται κατά την άσκηση του δικαιώματός τους στο βασικό ανθρώπινο αγαθό της υγείας.
« Το γραφείο (ΓΠΔ)έχει στελεχωθεί κατάλληλα προκειμένου να εξυπηρετεί τον πολίτη σε οποιοδήποτε αίτημα του. Ο πολίτης δεν είναι απροστάτευτος. Θέλουμε να έχουμε έγκαιρη ενημέρωση των ανασφάλιστων ασθενών, ενημέρωση για τις ενδονοσοκομειακές διαδικασίες ,για τα δικαιώματα του πολίτη,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Σταύρος Τζοίδης τονίζοντας πως «είναι μεγάλος οργανισμός το νοσοκομείο, χωράει πολλές βελτιώσεις και είναι καλό και για εμάς και για τις υπηρεσίες μας για να μπορούμε να βλέπουμε τα λάθη μας.»

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου