Δίνουν αίμα, σώζουν ζωές και… ευχαριστούν

Δίνουν αίμα, σώζουν ζωές και… ευχαριστούν

Η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών “Άγιος Αθανάσιος” Νεοχωρίου διοργάνωσαν στις 28 Μαΐου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00  το 25ο  Πανέβριο Συνέδριο  Εθελοντών Αιμοδοτών  Ν. Έβρου. Ο χώρος διεξαγωγής ήταν στο αμφιθέατρο της Τοπικής Κοινότητας του χωριού Νεοχωρίου.

Στο συνέδριογια το οποίo αμέσως σας ενημέρωσαε το evros-news.gr, παρευρέθησαν εκπρόσωποι από τις Θρησκευτικές και  Πολιτικές Αρχές, Εκπρόσωποι Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών από όλο τον Νόμο, Εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, όπως και κοινωνικών φορέων, μέλη και εν δυνάμει αιμοδότες και φίλοι τις αιμοδοσίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν: “Η έναρξη του συνεδρίου δόθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νεοχωρίου, Δημισχίδη Δημήτριο και τον Πρόεδρο της Ένωσης ΣΕΑ Ν. Έβρου  Φυδανάκη Παναγιώτη ως είθισται. Συνεχίστηκαν οι χαιρετισμοί από τον Βουλευτή Έβρου της Ν.Δ. Αναστάσιο Δημοσχάκη, την Πρόεδρο του τοπικού Διαμερίσματος κα Ασπρογέρακα Αθανασία, τον Πρόεδρο της ΚΚΠΑΑΔΟ κ. Μπαρμπούδης Αλέξανδρος, τον Διευθυντή Ιατρικού Προσωπικού Νοσοκομείου Διδ/χο Ιατρό Βαφειάδη Κων/νο και τέλος από τον Προϊστάμενο Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Διδ/χου Καρρά Παναγιώτη.

Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε από την κα Καδόγλου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργό της Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Έβρου,  η παρουσίαση του «Οδηγού Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Δωρεάς Μυελού των Οστών, Ομφαλικού Αίματος και Οργάνων»,  που εκδόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και επιμελήθηκε η διεύθυνση δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας Π.Ε. Έβρου με την συνδρομή της Ένωσης ΣΕΑ Ν. Έβρου, τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Π. Γ. Νοσοκομείου Ν. Έβρου. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον αντιπρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ.   Κοντακίδη Αναστάσιο για τα νέα ιατρικά δεδομένα περί αιμοδοσίας, τις ανάγκες αίματος, για το Εθνικό μητρώο Αιμοδοτών και τις εθνικές κάρτες αιμοδότη. Παράλληλα διενεργήθηκαν οι βραβεύσεις και η απονομή τιμητικής πλακέτας στην κα Γκαρλιατσικούδη Ευγενία για την μεγάλη προσφορά της στην αιμοδοσία καθώς και του ιδρυτή και τέως Προέδρου του Συλλόγου Αιμοδοτών του Νεοχωρίου κ. Μπαρμπούδη Γεώργιο για το έργο του.

Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου διεξήχθη Γενική Συνέλευση, τέθηκαν από τους εκπροσώπους των συλλόγων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, ανησυχίες και ποικίλα ερωτήματα και μέσα από ευγενή διάλογο δόθηκαν λύσεις σε πολλά από αυτά. Επίσης συναποφασίστηκαν οι περαιτέρω δράσεις της Ένωσης αλλά και των συλλόγων που την απαρτίζουν για την συμμέτοχη στις μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλο τον Έβρο.

Κατά την διάρκεια του διαλείμματος υπήρχε  μπουφές με αρτύματα και γλυκά, φτιαγμένο με μεράκι από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Νεοχωρίου.

Το συνέδριο έληξε μέσα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας και ικανοποίησης για την συνέχεια. Εν κατακλείδι και όπως διατάσει η παράδοση, έλαβε το λάβαρο για την διοργάνωση του επόμενο 26ο συνεδρίου 2018 ο Εθελοντικός Αιμοδοτικός  Σύλλογος  Λεπτής “ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ” κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα διότι είναι ένας νεοσύστατος  Σύλλογος και νέος στην οικογένεια της Ένωσης, με νέες ιδέες και όρεξη. Τους καλωσορίζουμε και τους ευχαριστούμε εγκάρδιος , και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους.

θα θέλαμε πρωτίστως να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν και παρευρέθησαν στο συνέδριο, εκπροσώπους από τις Θρησκευτικές και  Πολιτικές Αρχές, Εκπροσώπους Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών από όλο τον Νόμο, Εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, όπως και κοινωνικών φορέων, μέλη και εν δυνάμει αιμοδότες και φίλοι τις αιμοδοσίας.

Επιπροσθέτως ευχαριστούμε όσους βοήθησαν και συνέβαλαν στην οργάνωση και την διεξαγωγή του συνεδρίου.

Την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και την Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Έβρου την κα Κοσμαδάκη Ευαγγέλια Προϊσταμένη και την κα Καδόγλου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργό για την παρουσίαση του «Οδηγού Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Δωρεάς Μυελού των Οστών, Ομφαλικού Αίματος και Οργάνων»

Τον Δήμο Ορεστιάδας και την ΚΚΠΑΑΔ Ορεστιάδας Πρόεδρο Μπαρμπούδη Αλέξανδρο για την υποστήριξη και συνδρομή τους.

Την Πρόεδρο του τοπικού Διαμερίσματος κα Ασπρογέρακα Αθανασία για την παραχώρηση της αίθουσας του αμφιθεάτρου στο Δημοτικό Διαμέρισμα.

Τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Νεοχωρίου ‘’Άγιος Αθανάσιος’ και συγκεκριμένα το Δ.Σ. Δημισκίδης Δημήτρης Πρόεδρος, Μποιδανίδης Γεώργιος Ταμίας, Δρακίδης  Ζήσης Γραμματέας, Τριανταφυλλίδης Κύρος  Μέλος, Μουρδικούδης Δημήτρης Μέλος, Λυμπερίδης Κώστας Μέλος. Τους Εθελοντές Μποιδανίδη Στέφανο, Μποιδανίδη Πασχάλη, Κιτσικούδη Φίλη,

Μουρδικούδη Γιώργο. Τον συντονιστή της εκδήλωσης Δρακίδη Σταύρο. Τον φωτογράφο Τριανταφυλλίδη Δημήτρη.

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου για τα θεσπέσια και γευστικότατα εδέσματα του Μπουφέ.
Κλείνοντας ας ευχηθούμε οι Προστάτιδες της Ένωσης Αγίες Σοφία, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη να μας σκέπουν και να μας δίνουν κουράγιο και δύναμη για τη συνέχιση του έργου μας. Και του χρόνου με Υγεία.

Εκ του Δ.Σ. της Ένωσης
Πρόεδρος Φυδανάκης Παναγιώτης

Αντιπρόεδρος Α’ Κοντακίδης Αναστάσιος

Αντιπρόεδρος Β’ Λεβέντης Χρήστος

Γραμματέας Α΄ Τοκαμάνη Μαρία

Γραμματέας Β΄ Γκαιντατζή Αναστασία

Ταμίας Καραμπουρναλής Παύλος