Θρακιώτικη μουσική, χοροί και φορεσιές μάγεψαν στο Μόντρεαλ του Καναδά(video+φωτό)

Θρακιώτικη μουσική, χοροί και φορεσιές μάγεψαν στο Μόντρεαλ του Καναδά(video+φωτό)

Η θρακιώτικη μουσική και τα τραγούδια, οι χοροί, αλλά και οι παραδοσιακές στολές από τη Νέα Βύσσα του Έβρου, μάγεψαν στο μακρινό Μόντρεαλ του Καναδά. Όχι μόνο τους Έλληνες ομογενείς, αλλά και τους Καναδούς που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις με τίτλο: “ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ 2017” που οργανώθηκαν εκεί με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Καλεσμένοι ήταν μουσικοί από την Ελλάδα με επικεφαλής τον εβρίτη τραγουδιστή και οργανοπαίχτη Βαγγέλη Δημούδη. Τοπικά ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα ομογενών έκαναν εντατικές πρόβες και διδάχθηκαν τους χορούς από την Θράκη και άλλα μέρη της Ελλάδας και τους παρουσίασαν με επιτυχία στην εκδήλωση που έγινε πριν 10 μέρες σε μια κατάμεστη και γεμάτη Ελλάδα και αναμνήσεις αίθουσα.

Εκεί κυριάρχησε και η φορεσιά της Νέας Βύσσας που ταξίδεψε στο Μοντρεαλ του Καναδά χάρη στην κ.Ελένη Φιλιππίδου που κατάγεται από το συγκεκριμένο χωριό και είναι δασκάλα παραδοσιακών χορών στην Αθήνα. Ήταν άλλωστε ένας από τους δασκάλους που έκαναν το… φροντιστήριο στην ελληνική χορευτική ομάδα “Συρτάκι” του Μόντρεαλ. Οι στολές της Ν.Βύσσας  για την καλύτερη κατανόηση της υφολογίας των κινήσεων, παρουσιάστηκαν σε τρεις εκδοχές. Μια νυφική, μια επίσημη καλοκαιρινή και μια υφαντη πιο πρόχειρη με τρια δαφορετικά κεφαλοδεσίματα της περιοχής.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, όπου κυριαρχεί η θρακιώτικη μουσική με γκάιντα

 

 

[post_gallery]

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*