Πρότειναν λύση για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πρότειναν λύση για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την λύση για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης που έψαχναν στο Υπουργείο Υγείας, αφού οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, τώρα μάλιστα που αρχίζει η τουριστική περίοδος και θα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, έχουν επισημανθεί από όλες τις πλευρές πρότειναν σήμερα οι τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία παρέμβαση ήταν αυτή που έκανε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος, με επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνο και στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: “Με αφορμή την παράλειψη του υπουργείου να εντάξει την Σαμοθράκη στις «προβληματικές και άγονες περιοχές, για την παροχή οικονομικών κινήτρων σε γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία) που διορίζονται σε αυτά», αναφέρει ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά την πρόσφατη συμπληρωματική απόφαση του υπουργείου Υγείας στην αρχική που είχε παρθεί τον Ιούνιο του 2016 και περιελάμβανε το Περιφερειακό Ιατρείο της Καμαριώτισσας, δίνοντας έτσι τα κίνητρα για την παροχή επιδόματος στον γιατρό που υπηρετεί σε αυτό. «Στην πρόσφατη τροποποίηση διαπιστώνω ότι το Κέντρο Υγείας στη Χώρα δεν αποτελεί μέρος της απόφασή σας, ώστε να επωφεληθεί της παροχής και ο άλλος ιατρός που υπηρετεί στο νησί, την ίδια στιγμή που η οικογένειά του κατοικεί στην Αλεξανδρούπολη”.

Για να λέμε πάντως τα πράγματα όπως είναι, το συγκεκριμένο θέμα που αναφέρεται ο Σεβασμιότατος Αλεξανδρουπόλεως δεν είναι όπως το αναφέρει. Σωστά δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την καλύτερη επάνδρωση του κέντρου Υγείας, αλλά προφανώς ούτε ο ίδιος ούτε οι συνεργάτες του, γνωρίζουν ότι για τα Κέντρα Υγείας επειδή υπάγονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας(ΕΣΥ), ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ που αποφασίστηκε να δίνεται ως κίνητρο σε γιατρούς προκειμένου να πηγαίνουν σε ιατρεία απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών. Ισχύει μόνο για τα αγροτικά ιατρεία και σε αυτό της Καμαριώτισσας πράγματι ο γιατρός που πήγε το παίρνει. 

Οι τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν από κοινού λήση

Οι πληροφορίες του evros-news.gr αναφέρουν ότι για το θέμα “πίεζε” έντονα ο βουλευτής και γιατρός στο επάγγελμα Γιώργος Καίσας, που επισκέφθηκε μάλιστα αυτές τις μέρες τον κ.Ξάνθο στο γραφείο του. Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να δοθεί συνολική λύση με την επάνδρωση των Κέντρων Υγείας και έτσι στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια φροντίδα που θα κατατεθεί μέσα στον Ιούνιο, επειδή δεν μπορεί να δοθεί το έξτρα επίδομα των 400 στους γιατρούς του ΕΣΥ, η πρόταση που έγινε από τους Νατάσσα Γκαρά, Γιώργο Καίσα και Δημήγρη Ρίζο, ήταν να διορίζονται με ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ (δηλαδή Επιμελητής Α’ αντί για Β΄ και έτσι να  παίρνουν τα επιπλ΄λεον 400 ευρώ που είναι η διαφορά στο μισθολογικό κλιμάκιο και παράλληλα, μετά από παρέλευση 5 χρόνων να επιλέγουν το μέρος που θα μετατίθενται.

Οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ προέβησαν σε Αναφορά στον Υπ. Υγείας για τα προβλήματα του Κ.Υ. Σαμοθράκης ύστερα και από σχετική επιστολή του Δημάρχου Σαμοθράκης και αναφέρουν όσα προαναφέραμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης