Γήπεδο Διδυμοτείχου: Βρίσκεται λύση μέσω Περιφέρειας;

Γήπεδο Διδυμοτείχου: Βρίσκεται λύση μέσω Περιφέρειας;

Μια θετική εξέλιξη στο σοβαρό γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πρωταθλήτρια Έβρου Α.Ε.Διδυμοτείχου που θα πάρει μέρος του χρόνου στο πρωτάθλημα της Γ΄εθνικής, φαίνεται να υπήρξε τις τελευταίες ώρες με παρέμβαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τίποτα όμως δεν είναι απόλυτα σίγουρο, μια και η γνωστή… γραφειοκρατία εξακολουθεί να στέκεται εμπόδιο.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης ανακοίνωσε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, παρουσία μάλιστα των διοικούντων της ομάδας, ότι ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος τον οποίο επισκέφθηκε πρόσφτα για το συγκεκριμένο θέμα μαζί με τον αντιδήμαρχο Θανάση Σίμογλου και τον πολιτικό μηχανικό κ.Ζαρκάδα που επιμελείται όλες τις απαραίτητες μελέτες, δεσμεύθηκε πως θα καλύψει η Περιφέρεια τις 200.000 που απαιτούνται για τα έργα στο γήπεδο της πόλης. Κυρίως φυσικά για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα που είναι σε τραγική κατάσταση, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σε… χωράφι.

Από την στιγμή που οι υπηρεσίες της πάρουν την μελέτη για τα έργα που ζητάει ο δήμος Διδυμοτείχου να γίνουν, θα αρχίσει αμέσως η σχετική διαδικασία ώστε να βρεθεί ο εργολάβος που θα αναλάβει. Μόνο που θα πρέπει να γίνει ο σχετικός διαγωνισμός και με την γνωστή ελληνική γραφειοκρατία, ακόμα και με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις ο αγωνιστικός χώρος δεν πρόκειται να είναι έτοιμος πριν τα μέσα Νοεμβρίου. Όσο για τις άλλες παρεμβάσεις εκτός αγωνιστικού χώρου, ο δήμος με τις υπηρεσίες του θα αναλάβει την ανακαίνιση του χώρου των αποδυτηρίων που δεν είναι σε καλή κατάσταση και την τοποθέτηση 500 καθισμάτων στην εξέδρα, με την διάθεση και του ανάλγου ποσού αγοράς τους, που δεν θα ξεπερνά πάντως τα 5.000 ευρώ.

Σήμερα μάλιστα έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση του δημάρχου και των συνεργατών του, με την διοίκηση της Α.Ε.Δ, παρουσία και των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Μάλιστα στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Τοκαμάνης, προσφέρθηκε να βοηθήσει όχι μόνο με το τεχνικό του γραφείο αλλά και με τα μηχανήματα της εταιρείας του.

Επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ μας με δηλώσεις του ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης

Πριν από λίγο ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παφρασκευάς Πατσουρίδης επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του evros-news.gr και με δελτίο Τύποπυ αναφέρει: “Είμαι στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσω στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι μετά από άριστη συνεργασία με τον περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο, η Περιφέρεια θα αναλάβει τη χρηματοδότηση της κατασκευής του αγωνιστικού χώρου του δημοτικού σταδίου, ώστε επιτέλους να έχει η πόλη ένα γήπεδο που της αξίζει και η Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου (ΑΕΔ) να αγωνίζεται κάτω από συνθήκες αντάξιες της ιστορίας και της προσφοράς της στο τοπικό και περιφερειακό ποδόσφαιρο. Και σ’ αυτό το ζήτημα ως δημοτική αρχή με σοβαρότητα και αξιοπιστία εργαζόμαστε για το κοινό καλό και με αποκλειστικό γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου και του Δήμου Διδυμοτείχου.  Λαϊκισμός και δημαγωγία δεν αξίζουν στο Διδυμότειχο . Ιστορία και Πολιτισμός είναι για εμάς, ως δημοτική αρχή, το όραμά μας για την ανάδειξη και την προβολή της θρυλικής Καστροπολιτείας μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση όλες οι δυνάμεις είναι χρήσιμες και ωφέλιμες για τις τοπικές υποθέσεις. Και ο πολιτικός πολιτισμός είναι το δικό μας μήνυμα προς τους πολίτες του Δήμου Διδυμοτείχου, ώστε με θετικό πνεύμα και τρόπο να δραστηριοποιηθούν για την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής της.

Για ακόμη μια φορά εκφράζω τις ευχαριστίες μας στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο για την άμεση ανταπόκριση και υποστήριξή του. Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πιστεύουμε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης μας».

Παρασκευάς Πατσουρίδης

Δήμαρχος Διδυμοτείχου

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*