ΟΛΟΙ πάμε σήμερα ΔΙΟΔΙΑ Μέστης για ΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΟΛΟΙ πάμε σήμερα ΔΙΟΔΙΑ Μέστης για ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Η ώρα των δυναμικών κινητοποιήσεων έφτασε για την κατασκευή των διοδίων της Μέστης και σήμερα στις 12 το μεσημέρι ΟΛΟΙ πάμε ΔΙΟΔΙΑ για ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και όλοι οι παραγωγικοί φορείς της Περιφέρειάς,  διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση νέων διοδίων επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Μέστης. Με συμβολίκή κατάληψη του χώρου και της Εγνατίας οδού.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση εμπαίζει και κοροϊδεύει εν ψυχρώ, αφού ήδη υπογράφtηκε στις 29 Μαίου ΦΕΚ από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Χρήστο Σπίρτζη, για λειτουργία διοδίων και στο Αρδάνιο ως την 1η Νοεμβρίου, όπως αποκάλυψε πριν λίγες ώρες το evros-news.gr.

Όλοι μαζί θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κατασκευή και λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων και θα βροντοφωνάξουν ΟΧΙ στα Διόδια, ΝΑΙ στην Ανάπτυξη. Για τη διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να παραστούν στη συγκέντρωση, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διαθέτει λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνησή τους στο χώρο της συγκέντρωσης. και η ώρα αναχώρησης  είναι στις 11.00 π.μ. από το Δημαρχείο.

Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετέχει και ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος του νομού Έβρου, που θα πληγεί οικονομικά για άλλη μια φορά, αν στη Θράκη κατασκευαστούν και λειτουργήσουν νέοι σταθμοί διοδίων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μάλιστα οι σύλλογοι των αγροτών, τονίζουν: “Η διακίνηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, είναι ήδη οικονομικά επιβαρυμένη, λόγω της μεγάλης απόστασης του νομού από το κέντρο της Ελλάδος, και αν σ’ αυτό το κόστος μεταφοράς προστεθεί και ένα ακόμα, αυτό τον διοδίων, θα γίνει απαγορευτική η πώλησή τους.
Για όλα τα παραπάνω, ο αγροτικός και Κτηνοτροφικός κόσμος του Έβρου συντάσσεται και θα συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο όπου ανεγείρονται τα διόδια της Μέστης και αποδέχθηκε σύσσωμο το περιφερειακό συμβούλιο της ΑΜΘ.
Ήρθε η ώρα οι θεσμικοί να προβούν σε πράξεις πράξεις, αντί να περιμένουν επισκέψεις υπουργών.
Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου και ώρα 12:00  στον χώρο όπου ανεγείρονται τα διόδια.

Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

Αγροτικός Σύλλογος Σουφλίου

Αγροτικός Σύλλογος Δοδυμοτείχου

Αγροτικός Σύλλογος Κομοτηνής

Στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ

Στις κινητοποιήσεις παίρνουν μέρος και οι δημόσιοι υπάλληλοι του Έβρου και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε στάση εργασίας. Στο κάλεσμά της αναφέρει: “Στις 30-05-2017, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι σύμβουλοι αποφάσισαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο σημείο όπου κατασκευάζονται τα διόδια της Μέστης, την Παρασκευή 02 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι. Στη συγκέντρωση κλήθηκαν (31-05) να συμμετέχουν φορείς του τόπου μας για να δείξουμε τη μαζική μας αντίδραση στην απόφαση της κυβέρνησης να κατασκευάσει σταθμό διοδίων στην πιο ακριτική περιοχή της χώρας βάζοντας την ακόμα περισσότερο στο περιθώριο και επιβαρύνοντας οικονομικά την κινητικότητα από και προς τον Έβρο. Η οικονομική αυτή επιβάρυνση μαζί και με τα επιπλέον διόδια που θέλουν να βάλουν στο νομό της Καβάλας θα έχει αντίκτυπο σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητά μας και σε όλα τα αγαθά.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της κινητοποίησης η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κήρυξε δίωρη στάση εργασίας για τους νομούς Έβρου και Ροδόπης την Παρασκευή 02-06-2017 από 11:30 έως 13:30, προκειμένου να μπορέσουμε να συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στη Μέστη και στο μέρος όπου έχουν σκοπό να στήσουν τα διόδια.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση ενάντια στην κατασκευή των διοδίων στην περιοχή μας και να ενώσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε αυτά με τους άλλους φορείς και συμπολίτες μας.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΑΡΕΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΑΣ

Για την Ε.Γ.
Ο Πρόεδρος
Τσίρτσης Παναγιώτης
Ο Γ. Γραμματέας
Αραμπατζής Κωνσταντίνος

Την αντίθεση τους εκφράζουν και οι ΑΝΕΛ Έβρου

“Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας και διαμαρτυρόμαστε για την κατασκευή και λειτουργία από την “ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε” διοδίων στην Μέστη στα όρια του Νομού Έβρου επιβαρύνοντας τους κατοίκους του πλέον απομακρυσμένου Νομού της Χώρας μας, Νομό Έβρο. Πρόσθετα επιβαρύνονται όσοι μετακινούνται για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς και τις εταιρίες-επιχειρήσεις που λειτουργούν στο Νομό μας.

Για τους παραπάνω σοβαρούς και άλλους πολλούς λόγους ζητούμε την κατάργηση του σταθμού διοδίων στη Μέστη στην είσοδο του Νομού μας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ