Ορεστιάδα: “Επίθεση” κατά δημάρχου και διοίκησης Πρωτοδικείου από το πρώην Δ.Σ του βόλεϊ

Ορεστιάδα: “Επίθεση” κατά δημάρχου και διοίκησης Πρωτοδικείου από το πρώην Δ.Σ του βόλεϊ

Στην αντεπίθεση πέρασαν τα μέλη της πρώην διοίκησης του Α.Ο.Ορεστιάδας, δίνοντγας τις δικές τους απαντήσεις στις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν εναντίον τους τόσο από τα μέλη της διορισμένης από το Πρωτοδικείο διοίκησης της ομάδας βόλεϊ, ενώ χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα και κατά του δημάρχου της πόλης Βασίλη Μαυρίδη. Τον κατηγορούν μάλιστα ότι δεν τήρησε καμμιά από τις δεσμεύσεις του και παράλληλα απέκλεισε την ομάδα από την οικονομική επιχορήγηση του δήμου.

Την ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο πρώην πρόεδρος του ΑΟ Ορεστιάδας Βασίλης Γκιζάνης και τα παραιτηθέντα μέλη της διοίκησής του αναφέρει: Τα μέλη της Διοίκησης του Α.Ο. Ορεστιάδας, τα οποία παραιτηθήκαμε στη ΓΣ του Δεκεμβρίου για να προκύψει η παρούσα Διοίκηση Πρωτοδικείου, θέλουμε να αποσαφηνίσουμε κάποια πράγματα και να δώσουμε απαντήσεις απέναντι στις ευθείες βολές προς τα πρόσωπά μας μέσω άστοχων ανακοινώσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε η απόφαση του Δήμου Ορεστιάδας να ΜΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙ το ιστορικό σωματείο της πόλης μας, τον Α.Ο. Ορεστιάδας, λόγω μη ανάρτησης των αναγκαίων δαπανών του έτους 2016 με την προσκόμιση των σχετικών παραστατικών κάνοντας χρήση του Νόμου. Κατόπιν αυτής της απόφασης στη συζήτηση της οποίας αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα αυτό και λίγες μέρες αργότερα σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο κ .Δήμαρχος Ορεστιάδας αναφέρθηκε εκ νέου στην απόφαση αυτή περί μη επιχορήγησης του Α.Ο. Ορεστιάδας για τον προαναφερόμενο λόγο Έπειτα, λίγα 24ωρα αργότερα, αναρτάται μία δημοσίευση στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου, η οποία δεν υπογράφεται από κανέναν το περιεχόμενο της οποίας, μας αφορά και μας προσβάλλει σαν προσωπικότητες κατά πρώτον και σαν μέλη της τοπικής μας κοινωνίας κατά δεύτερον, τα οποία συνεισφέραμε με όλες μας τις δυνάμεις, ανιδιοτελώς στον ιστορικό μας και ένδοξο Σύλλογο. Με αυτή την ανακοίνωση, αποδίδουν αποκλειστική ευθύνη σε μας (τους παραιτηθέντες) ορισμένοι ανώνυμοι, για τη μη λήψη της επιχορήγησης, διότι δε προσκομίσαμε τα απαραίτητα τιμολόγια για τις δαπάνες του έτους 2016.

Τα οικονομικό πρόβλημα του συλλόγου ήταν γνωστό και οι αδυναμίες εμφανείς. Γι αυτό το λόγο, συντασσόμενοι με την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο κ. Δήμαρχος και ανακοίνωσε τάχιστα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πήραμε τη γενναία απόφαση να παραιτηθούμε εξ’ ανάγκης για το συμφέρον του συλλόγου στη Γ.Σ. του Δεκεμβρίου με σκοπό να οδηγήσουμε το σύλλογο σε διοίκηση ορισθείσα από το Πρωτοδικείο. Αν και υπήρχαν πολλές εκκρεμότητες ανοιχτές και μία απ’ αυτές, η επίμαχη, συμφωνήσαμε με την πρόταση του κ. Δημάρχου, καθώς μας διαβεβαίωσε εντίμως πως υπάρχουν 15 πρόσωπα ευυπόληπτα μέλη της κοινωνίας με κάποια οικονομική επιφάνεια και γνωριμίες στο χώρο του Αθλητισμού, οι οποίοι θα εγγυόταν την ομαλή λειτουργία του συλλόγου σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και θα έφεραν εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις αυτού, αγωνιστικές και μη. Δεσμευτήκαμε προσωπικά όλοι μας σε συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του πως από τη μεριά μας θα παρέχουμε όποια βοήθεια κριθεί αναγκαία στην νέα διοίκηση που θα οριζότανε. Όπερ και εγένετο. Παρείχαμε οποιαδήποτε πληροφορία μας ζητήθηκε σε οποιαδήποτε στιγμή χωρίς άρνηση.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως την αίτηση προς το Πρωτοδικείο για τον ορισμό διοίκησης και τη γενική νομιική επιμέλεια της υπόθεσης ανέλαβε ο κ. Δραχτίδης, τέως Γεν. Γραμματέας και δικηγόρος προς επιτάχυνση της διαδικασίας. Είναι χαρακτηριστικό, ακόμη, πως δε ζητήθηκε ποτέ βοήθεια από το πρόσωπο του τέως Προέδρου του ΔΣ κ. Γκιζάνη μη αξιοποιώντας έτσι τις γνώσεις του και τις γνωριμίες του σε επίπεδο ομάδων και παραγόντων (υπενθυμίζουμε πως ο κ. Γκιζάνης ήταν εκλεγμένος αντιπρόεδρος της ΕΣΑΠ και ο κ. Δραχτίδης εκλεγμένο μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας το διάστημα αυτό) Ισως αυτό να ενοχλούσε κάποιους εξ’ αυτών Εν πάσει περιπτώσει, εμείς Θέλαμε και θέλουμε το καλό του συλλόγου, διότι την ομάδα την έχει ανάγκη η ακριτική μας πόλη.

Σε αντίθεση με τα μέλη της διοίκησης του Πρωτοδικείου, οι οποίοι κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό την ανωνυμία τους , εμείς ήμασταν και είμαστε εδώ και έχουμε επώνυμο. Από την πρώτη μέρα της θητείας τους, δεχτήκαμε βολές προς το πρόσωπό μας, σπιλώθηκε το όνομά μας, ευτελίστηκε με τον τρόπο αυτό ο σύλλογος και η μέχρι τώρα πορεία του. Εμείς πάρα ταύτα ήμασταν εκεί βοηθούσαμε και ακούγαμε μόνο κατηγορίες αναπόδεικτες και ανυπόστατες. Θέλαμε να ισορροπήσουμε την κατάσταση και από ευγένεια διακατεχόμενοι δεν δυναμιτίζαμε το κλίμα και εμείς με δηλώσεις.

Ξέραμε πως δεν θα οδηγήσει πουθενά αυτό και πως μόνο ζημία στην ομάδα θα προκαλέσει σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Αντί να κρατάνε χαμηλούς τόνους, αυτοί κάνανε συνεχώς εμπρηστικά σχόλια και ανακοινώσεις οι οποίες ήταν αναπάντητες από εμάς.

Ήρθε η ώρα όμως να μιλήσουμε και εμείς, διότι έχουμε κάθε δικαίωμα!. Αυτή η ομάδα έφτασε στην Α1 κατηγορία γιατί οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα λοιδορούνται, ήταν εκεί ταγοί σε έναν σκοπό, να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει, στη κατηγορία των μεγάλων. Διότι κάναμε πολλές θυσίες και δώσαμε αγώνα για να θεωρούμε σήμερα δεδομένο πως η ομάδαείναι στην Α1 Κατηγορία.. Αυτά μεσα σε μία μέρα με μία απόφαση της οποίας μέτοχοι ήμασταν και εμείς, δε μπορούν διαγράφονται όλα. Δεν είναι δυνατόν να σπιλώνονται προσωπικότητες με κοινωνική υπόσταση και οικογένειες.

Κάναμε μία συμφωνία με τον κ. Δήμαρχο πως θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε αυτή τη νέα προσπάθεια και πως θα είμαστε μαζί χέρι χέρι σε κάθε αγώνα της ομάδας και πως έστω για την υστεροφημία θα αναγνωριζόταν και το έργο των τελευταίων χρόνων. Αντ’ αυτού, τίποτε δε τηρήθηκε από κανέναν τους συμπεριλαμβανομένου και του κ. Δημάρχου. Αυτό είναι άνανδρο και ανήθικο. Λάθη κάναμε και τα αναγνωρίζουμε. Τέτοια αντιμετώπιση όμως δεν αξίζαμε σε καμία περίπτωση.

Και φτάνοντας λοιπόν στο δια ταύτα, το πρόβλημα που προέκυψε για την επιχορήγηση του συλλόγου από το Δήμο Ορεστιάδα,ς ήταν από την πρώτη μέρα γνωστό και έγιναν συναντήσεις και προσπάθειες προς ανεύρεση λύσης. Λύσεις υπήρχαν να διευθετηθεί το ζήτημα χωρίς καμία συνέπεια και επιλογές αρκετές τις οποίες είχε και ο κ. Δήμαρχος. Δυστυχώς δεν τελεσφόρησαν οι προσπάθειες. Όταν υπάρχει θέληση, λύση βρίσκεται. Όταν εξυπηρετούνται μόνο φιλοδοξίες προσώπων προκατειλημμένων σε μία κατάσταση και σε πρόσωπα , λύση δε θα βρεθεί ποτέ.

Το αποτέλεσμα: ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ και Μη επιχορήγηση του Συλλόγου από το Δήμο Ορεστιάδας.

Τα παραιτηθέντα μέλη του ΔΣ του Α.Ο. Ορεστιάδας κατά τη Γ.Σ. του Δεκεμβρίου 2016:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΚΙΖΑΝΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΡΑΧΤΙΔΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΑΜΠΟΥΡΔΑΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΚΑΙΔΑΤΖΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΙΔΗΣ

ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΒΕΝΕΤΙΔΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΤΑΛΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΛΙΟΥΡΓΙΩΤΗΣ