Πέτρος Ίμβριος: Νοσταλγώ τα παιδικά μου καλοκαίρια στη Σαμοθράκη

Πέτρος Ίμβριος: Νοσταλγώ τα παιδικά μου καλοκαίρια στη Σαμοθράκη

Ο Πέτρος Ίμβριος κατάγεται από την πανέμορφη Σανοθράκη, την οποία επισκέπτεται όποτε βρίσκει ευκαιρία και το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Σε όλες τις συνεντεύξεις του πάντως, εκτός από τον γάμο και τον χωρισμό του με τη Ναταλία Γερμανού, για τον οποίο τον “βομβαρδίζουν” με ερωτήσεις και αναπόφευκτα πρέπει ν’ απαντήσει, αναφέρεται στον τόπο καταγωγής του.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, αγαπάει τα πάντα από το νησί και νοσταλγεί τα χρόνια που βρισκόταν συνέχεια εκεί τα καλοκαίρια: “Από την Σαμοθράκη είναι η καταγωγή των γονιών μου. Νοσταλγώ όλα μου τα παιδικά καλοκαίρια σ’ αυτό το υπέροχο νησί. Από μωρό οι γονείς μου με πήγαιναν κάθε καλοκαίρι στον παππού. Μέχρι την εφηβεία μου έζησα τα περισσότερα καλοκαίρια μου εκεί. Αγαπώ τα πάντα στο νησί. Την ενέργεια του, τις παραλίες του, τα βουνά, τα πλατάνια, τα ρυάκια, τους καταρράκτες του. Τώρα πια πηγαίνω τις κόρες μου και θέλω να την αγαπήσουν πολύ».

Ο καταξιωμένος λαϊκός τραγουδιστής γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας στις 25 Αυγούστου του 1965. Εκεί οι γονείς του είχαν πάει μετανάστες για μια καλύτερη ζωή, όπως κξαι πολλοί ακόμα εβρίτες άλλωστε.  Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στα 12 χρόνια του μαθαίνοντας ακορντεόν. Στα 15 του ιδρύει το πρώτο του συγκρότημα με το όνομα “Γαλήνη”, στο οποίο παίζει keyboards και τραγουδάει.

Στα 18 του τελειώνοντας το Ελληνικό Λύκειο Στουτγάρδης δίνει εξετάσεις και περνάει στο πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, στο Οικονομικό τμήμα της νομικής. Παράλληλα, φοιτεί στο Συγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης παρακολουθώντας μαθήματα Καλσσικής και Τζαζ Αρμονίας τραγουδιού αντίστηξης και Φούγκας. Ερασιτεχνικά στην αρχή και αργότερα επαγγελματικά ασχολείται με τη μουσική και το τραγούδι.Εμφανίζεται στη Συμπρωτεύουσα για αρκετά χρόνια σε πολλά μαγαζιά στην αρχή σαν μουσικός και μαέστρος και μετέπειτα σαν τραγουδιστής. Το 1996 υπογράφει με την δισκογραφική εταιρία BMG και κυκλοφορεί την πρώτο του CD με τίτλο Ανατολικά φυσάει. Την ίδια χρονιά μετακομίζει στην Αθήνα και έκτοτε διαμένει στην πρωτεύουσα.

Παντρεύτηκε την Ναταλία Γερμανού στις 12 Οκτωβρίου του 1998. Χώρισαν πέντε χρόνια μετά, όμως διατηρούν άψογες φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις. Το Δεκέμβριο του 2007 παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο της Γλυφάδας την  Έλενα Ζαφειροπούλου με την οποία απέκτησε δύο κόρες, τη μία τον Άπρίλιο του 2008 και τη δεύτερη τον Ιούλιο του 2010.

Ο Πέτρος Ίμβριος όποτε βρίσκει την  ευκαιρία, ανεβάζει φωτογραφίες του από την Σαμοθράκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου τον ακολουθούν πολλοί θαυμαστές του, αλλά και κάποιες απ’ τις πολλές ομορφιές του νησιού, διαφημόζοντας το έτσι  με έμμεσο τρόπο και παροτρύοντας όλους τους γνωστούς και φίλους να το επισκεφθούν.